Държавата ще поеме до 50% от инвестициите за разкриването на

...
Държавата ще поеме до 50% от инвестициите за разкриването на
Коментари Харесай

Държавата поема до 50% от инвестициите за отваряне на малки мандри и кланици

Държавата ще поеме до 50% от вложенията за разкриването на дребни мандри и кланици, разгласи министърът на земеделието Румен Порожанов в град Раковски, където се организира фермерско ревю. Указанията за кандидатстване ще станат известни след 2 месеца.

Министър Порожанов акцентира, че дребните мандри и кланици ще би трябвало да дават отговор на всички стандарти, които ще наложи Българската организация по храните:

„ Предвиждането е да бъдат в действителност мини, с цел да могат да излизат като фермерски артикул, в това число на пазари и вероятно в случай че се оформят фермерски кътове. Помощта ще бъде до 50% от инвестицията. Разбира се, ще има таван на инвестицията. Ще намерим един най-благоприятен вид ".

Пред участниците във фермерското ревю Румен Порожанов сподели също, че в новия европейски бюджет няма да има понижение на средствата за българските земеделци. От своя страна еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел посочи, че задачата на Еврокомисията е и в идната обща селскостопанска политика да има запаси, които да разрешат рационализация на земеделието.

Мария Габриел сподели още, че за идващите две години са планувани 160 милиона лв. за финансиране, обвързвано с новите технологии в селското стопанство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР