Държавата ще насочва средства за реклама на туризма според броя

...
Държавата ще насочва средства за реклама на туризма според броя
Коментари Харесай

Държавата ще рекламира туризма там, където има повече регистрирани туристи

Държавата ще насочва средства за реклама на туризма съгласно броя на записаните туристи в местата за настаняване. Това заяви пред представители на бизнеса в Поморие министър Николина Ангелкова.

" Фактор за усилване притока на повече туристи към България ще бъде и подготвяният механизъм за стимулиране на проведения туризъм посредством ориентирана реклама. Той ще бъде главно за крилата на сезона - месец май, юни, септември, и ще се базира върху броя регистрирани туристи в местата за настаняване ", е споделила Ангелкова, представена от пресцентъра си.

От 1 октомври ще проработи Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Чрез нея хотелиерите ще подават данни за записаните туристи в действително време в Националната организация за приходите и в Министерство на вътрешните работи. Целта на новата система, за която се приказва от години, е страната да получава бързо и в цялост информация за броя на туристите и къде са отседнали. Така тя се пробва да понижи сивия бранш в туризма.

До 1 октомври бизнесът и общините са в временен интервал, а по-късно законът планува наказания за всеки, който не се е записал в базата данни. При неспазване на условията ще има съществени наказания, предизвести
министърът.

На срещата тя е съобщила, че се води разговор с Министерство на външните работи визите за туристи от Русия и Турция да станат
дълготрайни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР