Държавата ще може да поема контрола при нужда над петролните

...
Държавата ще може да поема контрола при нужда над петролните
Коментари Харесай

Държавата ще поема контрола над „Лукойл” при нужда

Държавата ще може да поема контрола при потребност над петролните рафинерии у нас. Това гласоподаваха на първо четене от енергийната комисия в Народното събрание, осведоми. Според измененията в закона, контролът ще бъде реализиран от министъра на стопанската система, който ще има право да назначи необикновен търговски шеф в съответната нефтопреработваща компания.

Предложението на " Демократична България " планува особеният търговски шеф да се назначава за период от шест плюс шест месеца, само че да няма право да се разпорежда с имуществото на сдружението.

" Да, н ашето предложение е за " Лукойл " , само че нашето предложение е такова, че да може да се употребяват тези текстове, за каквото и да е дружество от сериозната инфраструктура на страната ", сподели Ивайло Мирчев от Демократична България.

Особеният шеф ще се вкарва, в случай че рафинерията е нарушила разпоредбите на Европейския съюз, на Организация на обединените нации или има възможност да бъде спряно производството .

На днешното си съвещание депутатите отхвърлиха и предложенията на " Продължаваме промяната " и ГЕРБ . Първото за възбрана на износа на нефтопродукти, а второто за отплата на високите цени на горивата за бизнеса и хората посредством изземване на част от приходите на рафинерията в Бургас.

" Притеснява ме това, че в случай че няма закон, подобен какъвто ние предлагаме, оставяме всичко в ръцете и положителната воля на " Лукойл ". Те в този момент обещавали, че ще внесат 100 млн. налог, следващата година 700 млн " , сподели Делян Добрев, ръководител на енергийната комисия.

От финансовото министерство обаче разкритикуваха концепцията, компанията да заплаща на страната разликата сред уралския нефт и сорта брент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР