Държавата повери на логистичния холдинг “Геодис” организацията на доставката на

...
Държавата повери на логистичния холдинг “Геодис” организацията на доставката на
Коментари Харесай

L'Opinion: Руските АН-124 носят от Китай маски на французите

Държавата повери на логистичния холдинг “Геодис” организацията на доставката на милиони маски, които бяха поръчани от Франция в Китай. Първата партида дойде в понеделник следобяд, а друга се чака тази седмица.

Надземният мост за доставка на маски от Китай се дава от “Геодис”, филиал на Френските железници, по искане на спешната група, образувана от Министерството на здравеопазването. Тази компания, определена от страната, би трябвало да транспортира товар от 10 000 кубични метра, което е повече от пирамидата на Лувъра.

Първият аероплан от град Шенжен кацна в понеделник следобяд на летище “Ватри” (департамент Марна) с 255 палета товари (половината от размера на бъдещите пратки). Става дума за 8,5 милиона маски... което е задоволително за ден и половина. Планирани са общо 16 партиди, четири на седмица, написа "Поглед инфо ".

В неделя министърът на опазването на здравето Оливие Веран съобщи, че Франция чака доставки от един милиард маски до края на юни.

Видеокадрите, продадени в понеделник, може да наподобяват изненадващи, защото китайските маски дойдоха на борда на транспортен аероплан Ан-124 на съветската компания “Волга-Днепър”.

“Геодис” взе чартърен два самолета: към милион евро на полет, т.е. общо към 15 милиона. Компанията отбелязва, че имаха шанса да намерят на пазара два самолета на налични цени, които да обезпечат въздушен мост.

Ан-124 е един от най-големите самолети в света. Той може да транспортира до 150 тона товари, а оптималното му тегло при политане доближава 400 тона.

Френските военновъздушни сили не разполагат с такива машини и те постоянно прибягват до услугите на частни задгранични реализатори, с цел да обезпечат стратегически превоз до места на военни интервенции, да вземем за пример до Сахел.

Критика

Експертът по въздушен превоз, с който L'Opinion се свърза, подлага на критика избора на “Геодис”, защото Ан-124 е доста безценен и не е приспособен за такова леко и нежно натоварване.

Кутиите не могат да се подреждат една върху друга, с цел да не се смачка нещо или да се загуби половината от товара. „ Необходимо беше да се наеме Boeing 747-800 като приоритет, в който може да се натоваря 21 милиона маски на две равнища “, прибавя той, като отбелязва, че „ Ан-124 са най-хубавият аероплан в света за транспорт на тежки товари, както военни, по този начин и цивилни, в огромни размери и с бързо натоварване. "

Друг събеседник твърди, че би било допустимо да се употребяват самолетите на “Еър Франс”, които в този момент към момента са бездействащи заради неналичието на пасажери.

“Геодис” се грижи за превозването на маски и съхранението им в своите хранилища. След идването си във Франция те са под контрола на жандармерията, която обезпечава сигурността и геолокализацията на камионите.

“Геодис” работи в границите на държавна поръчка, подписана през 2016 година със Службата за публични поръчки, както и по съглашение, подписано с Министерството на здравеопазването преди 15 години.

Тоест, не става дума за небрежно подписано съглашение, макар че страните евентуално са сключили в допълнение съглашение за доставката на китайските маски.

Работата с китайците не постоянно е лесна. И по този начин, един от участниците споделя, че един път доставчикът нарушава съглашението един час преди избраното прекачване на маските... Да не приказваме за риска от дефектни артикули, с които Холандия трябваше да се сблъска неотдавна.

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР