Държавата отсъства от живота ни, споделиха хората от столичния район

...
Държавата отсъства от живота ни, споделиха хората от столичния район
Коментари Харесай

БСП: Смисълът на „Визия за България“ е преходът да приключи

Държавата отсъства от живота ни, споделиха хората от столичния регион „ Люлин “ при срещата си със заместник-председателите на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев и Христо Проданов и народния представител Донка Симеонова. На срещата участва и общинският консултант от София Николай Николов, оповестиха от Българска социалистическа партия.

„ Смисълът на „ Визия за България “ е преходът да завърши. Това значи да върнем страната там, където ѝ е мястото. Това е основно за нашето общество “, съобщи Антон Кутев.

Според него с “Визия за България “ Българска социалистическа партия издига концепцията за повече страна в стопанската система, в опазването на здравето, в образованието. Той сподели, че има значими детайли в стопанската система, които би трябвало да бъдат държавни. Като образец даде нуклеарната енергетика.

„ Какво е неприятното на това, че АЕЦ „ Козлодуй “ е държавна? Предприятието работи съвършено “, уточни Кутев. „ Има място за частна самодейност, тя би трябвало да се почита и поддържа, само че не може неналичието на страна да бъде изведена като водеща, тъй като това е контрапродуктивно и унищожително за страната “, уверен е той.

Христо Проданов удостовери, че един от най-важните проблеми, които преглежда „ Визия за България “, е демографската катастрафа.

„ Тя е резултат от водените нездравословни политики през последните десетилетия. Когато в дребните обитаеми места бъдат затворени учебното заведение и здравната работа, затворено е предприятието или завода, в който са работили хората и няма занаят, разбираемо е, че хората напущат селото, града, страната “, изясни Проданов.

„ Вече приказваме за спасяването на българското учебно заведение “, сподели Донка Симеонова, която показа частта Образование от „ Визия за България “. Тя изясни, че това, на което държат социалистите, е да има един учебник по предмет, ново образователно наличие и нови образователни стратегии.

„ Нужен е Национален институт по образованието “, уточни Симеонова.

Общинският консултант Николай Николов сподели, че столичната организация на Българска социалистическа партия ще създаде „ Визия за София “, с която партията ще се яви на локалните избори през идната година. Той увери участниците в срещата, че всички положителни оферти, получени от жителите, ще бъдат включени в нея.

В края на събитието заместник-председателят на Българска социалистическа партия – София Христо Проданов връчи членските карти на новоприети социалисти.
По същото време народните представители Виолета Желева, Румен Георгиев и Любомир Бонев се срещнаха и разговаряха с жители от столичния регион „ Искър “.

Румен Георгиев срещна хората от региона с предложенията на Българска социалистическа партия за нова политика в растениевъдството и отглеждането на животни. Той обясни, че ще се заложи на поддръжка за дребните и междинните производители, които да получават по-голям дял от дотациите, а не както е сега - огромната част от евросубсидиите да отиват при 6 % от производителите.

„ Целта е българската земя и производители да задоволяват потребностите на хората от аграрни артикули и месо, вместо да се източват средствата, а българите да ядат вносни храни със подозрително качество “, уверен е Георгиев.

Любомир Бонев показа плануваните във „ Визия за България “ ограничения в бранш Регионална политика. Целта им е уравновесено развиване и заслужен живот на хората на цялата територия на страната.

Присъстващите на срещата жители поддържаха плануваното в плана „ Визия за България “ превръщане на държавните и общински здравните заведения от търговски сдружения в медицински заведения. Подкрепиха и концепцията за един учебник по един предмет в учебните заведения.

Хората от „ Искър “ настояха в плана „ Визия за България “ да бъде добавена безапелационна позиция за развиването на атомната енергетика и създаване на АЕЦ „ Белене “ и други мощности, които да подсигуряват реиндустриализацията на страната.

Те настояха и да бъде прибавен и признатият от Народно събрание на Българска социалистическа партия ангажимент за преустановяване или предоговаряне на концесиите за естествени благосъстояния, като злато, цветни метали и минерални води, за ВиК мрежата на София, за летища, пристанища и други, за прекъсване на приключването на запаси и облага в непознати и офшорни компании.

Беше препоръчано и основаването на държавно управление в сянка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР