Държавата като троянско магареГостува неделно на ДЕБАТИ.БГПояви се повод за

...
Държавата като троянско магареГостува неделно на ДЕБАТИ.БГПояви се повод за
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: На борба с инфлацията

Държавата като троянско магаре  Стършел Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ
Появи се мотив за горделивост: имаме най-професионалните, най-подготвените и най-надеждните служби за сигурност в света!
В своя годишен отчет Държавната организация за национална сигурност /ДАНС/ откри по едно и също време и колелото, и Америка, и топлата вода, стигайки до извода, че Русия оказва въздействие на българската политика.
Брей, по какъв начин се сетиха! Доста би трябвало да са се напънали наследниците на социалистическите авакумзаховци и емилбоевци, с цел да стигнат до този извод. Та дори и да го включат в отчет за общонародно четене.
В същия отчет има още едно велико достижение на службите: „ секване на активността на българин, сложил се в услуга на непозната специфична работа (не се показва чия). Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за шпионство ”.
Един българин – разузнавач, с пресечена активност в услуга на непознато разузнаване! А останалите десетки, стотици или хиляди?
Това, че „ прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за шпионаж ”, значи ли нещо?
Какво стана с „ тавариш ” Николай Малинов, който прокуратурата разследваше за дейности в интерес на Русия? На Малинов му бе наложена мярка да не напуща страната, която един арбитър без да пита наруши и го пусна да пътува за Москва. Където публично и показно бе награден с медал от Путин за проруска активност.
Малинов си закачи ордена на ревера и се върна у нас като съветски воин, а следствието против него бе тихомълком прекъснато.
Така тихомълком бе прекъснато и следствието на прокуратурата против хора от президентството, които също бяха уличени в съдействие с Кремъл.
Чешките спецслужби подсказаха на нашите, че поредицата гърмежи във военните ни фабрики не са инцидентни, а са резултат от диверсии на съветски шпиони.
Нашите служби не направиха нищо повече за следствието – да сте чули някаква информация по случая?
Както не направиха и нищо по сигнала за отравянето на оръжейния търговец Гебрев с „ новичок ”, сигнал, който пък им бе подаден от западни разузнавания.
Службата ДАНС е една „ черна дупка ”, в която всички данни за намесата на Русия в българската политика, външна и вътрешна, потъват безследно. А ей по този начин – за парлама и за замазване на очите на обществеността, в един годишен отчет се вадят някакви общи приказки. Такива приказки служат и за оправдаване на заплатите в организацията, които по никакъв начин не са дребни.
Някой може ли да направи калкулации какъв брой скъпо излиза на българския поданик разследващата активност на ДАНС и великите є открития, че „ един българин се е сложил в услуга на непознато разузнаване ”?
Другата „ черна дупка ” е прокуратурата.
С тия две „ дупки ” в националната сигурност България е не троянският кон на Русия в Европа, а троянското магаре, което Кремъл може да дръжка и ръководи, както си желае. Да му стопира газа, да му подвига нефта, да му манипулира изборите и да му смъква и качва държавните управления.
Та дори и да му избира президента.
Датата 22 септември честваме като Ден на българската самостоятелност.
В подобен ден е хубаво да се приказва освен за самостоятелност, а и за взаимозависимост. И да се замислим до каква степен нашите държавници и институции, политици, магистрати, публицисти и медии са подвластни от непознато въздействие.
И от кое място най-много идва въздействието.

Михал Мишковед
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!49ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 25.09.2022, 10:00
25.09.2022, 09:56
25.09.2022, 09:16
25.09.2022, 08:55
Последни публикации-25.09.2022, 10:48-25.09.2022, 10:00-25.09.2022, 09:56Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР