Държавата изготвя разширен списък на всички свързани с Васил Божков

...
Коментари Харесай

Какво се случи през седмицата

Държавата изготвя уголемен лист на всички свързани с Васил Божков и Делян Пеевски лица и компании за да се минимализират рисковете за български институции и държавни компании поради глобите, наложени по закона " Магнитски " от Съединени американски щати, разгласи служебният кабинет. За задачата беше основана и работна група, чийто първичен лист дублираше този на Съединени американски щати. В сряда той беше допълнен с още 34 сдружения, множеството от които на Божков. Сред тях най-любитни са две компании, които ръководят парцелите му във Франция. Има още сдружения в Люксембург, Албания, ОАЕ, Кипър и офшорни зони. Най-интересното сдружение на Пеевски в листата е записано в Съединени американски щати (Pure Blue event management). Списъкът ще продължи да се добавя.

Агенцията по вписванията (АВ) отхвърли да записва новото управление на Александровска болница, спря и регистрацията на новия ръб на Правителствена болница. Здравният министър Стойчо Кацаров, подписал решенията за промяната на бордовете на двете лечебни заведения поради открити съществени нарушавания в активността им, упрекна АВ в произвол и изиска от министъра на правораздаването да направи инспекция на активността й и премахване на директорката Габриела Козарева.
Десетки юристи се събраха в понеделник пред столичната Съдебна палата на безмълвен митинг против промяната на правосъдната карта. Адвокати стачкуваха безмълвно и в други градове Фотограф: Надежда Чипева
Няма огромни промени в партийните листи за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 11 юли спрямо листите от предходните избори на 4 април. Срокът за регистрация на листите беше до края на работния ден във вторник. Ден преди този момент Слави Трифонов разгласи, че няма да се кандидатира за народен представител.

Свят

Съединени американски щати ще глобяват всеки, който корумпира и дестабилизира Западните Балкани . Америка ще постанова цялостен запор на имуществото на лица, които считат за опасност за мира, сигурността и стабилността на страните от Западните Балкани. Изпълнителната заповед за това бе подписана във вторник от американския президент Джо Байдън. Тя на процедура заплашва всеки, който пречи под някаква форма на европейската интеграция на Западните Балкани или има съмнение за присъединяване в корупционни афери.

Окончателно: Ратко Младич е направил геноцид и остава до живот в пандиза . Повече от четвърт век след клането в Сребреница и близо 30 години след експлоадирането на войната в Босна и Херцеговина командващият силите на локалните сърби ген. Ратко Младич дефинитивно бе наказан като причинител на първия геноцид в Европа от Втората международна война. Апелативни съдии потвърдиха произнесената против него присъда от 2017 година
Жителите на Венеция стачкуват против завръщането на круизните кораби в лагуната след облекчаването на противоепидемиологичните ограничения Капитал - брой 23
Американският Сенат утвърди 250 милиарда $ за софтуерната конкуренция с Китай . Финансовият пакет, утвърден както от демократи, по този начин и от републиканци, ще подтиква области като изкуствения разсъдък, квантовия компютър и полупроводниците. Освен това прокараното законодателство включва възбрана за американските държавни организации да купуват дронове, създадени от китайски компании, а за федералните чиновници да смъкват китайското приложение TikTok на държавни електронни устройства.

Икономика
1.8% е спадът на българската стопанска система на годишна база през първото тримесечие на годината съгласно предварителните данни на националната статистика.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР