Държавата има възможност да окаже съдействие за прибиране на тленните

...
Държавата има възможност да окаже съдействие за прибиране на тленните
Коментари Харесай

Младен Маринов: Държавата ще окаже съдействие за прибиране на тленните останки

Държавата има опция да окаже подпомагане за прибиране на тленните остатъци на починалото семейство в самолетна злополука в Северна Македония. Това съобщи пред публицисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов преди чуването му в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред във връзка със самолетната злополука в Северна Македония, при която почина четиричленно българско семейство.

,,Телата са в правосъдна медицина. От там чакаме идентификацията им. Ние оказваме подпомагане с данни от нашите системи. Чакаме публично лицата да бъдат идентифицирани'', изясни Маринов.

Той посочи, че не може да се ангажира с краен период за идентификация на телата.

,,Разследването се води от управляващите на Северна Македония. Ние можем да участваме единствено, в случай че ни бъде поискана експертна, осведомителна или техническа помощ'', съобщи той.

Попитан дали имаме опция като страна да окажем подпомагане за прибиране на тленните остатъци, той отговори: „ Разбира се. Нека да свършат процедурите “.

Относно акцията на Специализираната прокуратура в Перник по следствие в "Автомобилна администрация ", той посочи, че дейностите на прокуратурата все още не престават, а публична информацията ще има след привършване на следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР