Държавата е мобилизирана преди началото на отоплителния сезон газовата връзка

...
Държавата е мобилизирана преди началото на отоплителния сезон газовата връзка
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Държавата е мобилизирана преди началото на отоплителния сезон газовата връзка да е завършена

Държавата е мобилизирана преди началото на отоплителния сезон газовата връзка да е приключена.

Това сподели заместител министър-председателят и ръководител на спешния щаб Христо Алексиев, след осъществена ревизия с министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков на трасето в българския сектор на Междусистемната газова връзка Гърция-България.

Христо Алексиев изрично съобщи, че държавното управление обезпечава цялостна поддръжка на строителя, с цел да приключи този план. „ Както ясно се вижда това е единствено един градеж и чакам явен график за осъществяване на работната стратегия “, означи той. Вицепремиерът инспектира всички сериозни местоположения. „ Действа се с най-ускорени темпове за привършване на строителните действия, както и за системата за ръководството на интеркоректора (SCADA), с цел да може той да проработи “, добави той.

По думите му спешният щаб поставя денонощни старания, с цел да следва предпочитано поставените задания. „ Първият приоритет за нас е газовата връзка, вторият е стабилизиране на „ Булгаргаз “ ЕАД. Дружеството е в тежко финансово състояние с открит недостиг от над 1 млрд лв. и не разполага с задоволително средства за разплащане на доставки. Въпросът за това кой е снабдител не е най-съществен сега “, означи вицепремиерът Христо Алексиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР