Държавата абдикира от управлението на отрасъла като цяло, каза още

...
Държавата абдикира от управлението на отрасъла като цяло, каза още
Коментари Харесай

Инж. Мирослав Мазнев: Пътният сектор се управлява от частни интереси с държавни средства

Държавата абдикира от ръководството на бранша като цяло, сподели още той пред bTV.

" Прави ми усещане, че в този момент по време на експертните диалози за бъдещото ръководство въобще не е е включен бранш " Строителство ", има " Транспорт ", има " Регионално развиване ", само че там не е включен строителният сектор " сподели инж. Мазнев. някогашен изпълнителен шеф на Камарата на строителите в България.

Относно разискването за прекосяване на АПИ към Министерство на превоза, Мазнев съобщи, че строителството е един от най-важните браншове в една стопанска система и по този начин е и в България: " Между 15 - 17 на 100 от Брутният вътрешен продукт е бранш строителство и там работят сега 150- 200 000 души, а през 2007 година са били 400 000 души и през цялото това време страната абдикира от ръководството на бранша като цяло, това къде ще бъде АПИ са детайли, които би трябвало да бъдат съпътстващи, откакто бъде избран методът на ръководство на целия бранш.

България няма институция, която да предвижда и методически да управлява бранш " Строителство ", съобщи още специалистът. " Още при първия длъжностен кабинет се видя, че Министерство на регионалното развитие не разполага с нужната информация за ръководството на строителни процеси ", съобщи Мазнев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР