Дарик Само пет месеца след извършване на четворното убийство в град

...
Дарик
Само пет месеца след извършване на четворното убийство в град
Коментари Харесай

30 години затвор за четворния убиец от Каспичан

Дарик Само пет месеца след осъществяване на четворното ликвидиране в град Каспичан предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен  Петър П. бе наказан на 30 години отнемане от независимост при непоколебим режим от Шуменския областен съд.

64-годишният обвиняем, който умъртви 81-годишния си чичо Георги В., 70-годишната му брачна половинка Гуля В., 48-годишната им щерка Славка и 46-годишния им наследник Веселин на 24 септември 2018 година по изключително непосилен метод и с особена свирепост, призна виновността си за да получи по-леко наказване. Състав на Шуменския областен съд след понижаване на наказването поради съкратеното правосъдно разследване му дефинира да изтърпи 30 години отнемане от независимост, каквото наказване изиска и представителят на Окръжната прокуратура в обвинителната си защита. Умишленото ликвидиране на повече от едно лице, осъществено по изключително непосилен за убитите метод и с особена свирепост,  се санкционира от Наказателния кодекс с 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Четворното ликвидиране в Каспичан бе разкрито единствено за два часа под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен. В края на 2018 година в съда бе импортиран обвинителният акт против Петър П. До разкриването на тежкото ликвидиране на цялата фамилия се стигна след подаден от дъщерята на убитата Славка сигнал. Така в фамилния дом са открити в разнообразни стаи телата на четиримата убити.

За наказания за четворното ликвидиране Петър това не е първата присъда. Мъжът към този момент е бил съден за опит за ликвидиране, осъществен през 1989 год., само че към този момент е оправдан по право.

На 24 септември предходната година на улицата пред къщата сред Петър и чичо му зародил спор във връзка пребиваването му във фамилната къща. Петър бил използвал алкохол. Подсъдимият се прибрал в къщата. Живеел на втория етаж. Взел дребна брадвичка и слязъл на първия етаж, където живеело фамилията на чичо му. Вратата била отключена и Петър влезнал. Умъртвил чичо си и леля си. В това време в къщата пристигнали синът и дъщерята на възрастното семейство, които Петър също умъртвил. След това се качил на втория етаж.

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР