Дарението на годни за консумация храни за нуждаещите става изгодно

...
Дарението на годни за консумация храни за нуждаещите става изгодно
Коментари Харесай

Демократична България: Отпадат пречките за даряване на храни

Дарението на годни за консумация храни за нуждаещите става преференциално за търговците след обнародваните през днешния ден в “Държавен вестник ” промени в Закона за Данък добавена стойност. Нормативните промени бяха препоръчани от “Демократична България ” и с тях отпадат последните спънки за връщане на Данък добавена стойност. 

С измененията отпада задължението на търговците да маркират със специфичен стикер храните, които изпращат за подаяние, изясни на брифинг пред публицистите в Народното събрание депутатът от Демократична България Мартин Димитров. Отпадналите от продажба артикули ще бъдат проследявани само електронно от Национална агенция за приходите.

Така разноските на магазините и комерсиалните вериги спадат доста и за тях става доста по-изгодно да дарят храни, с цел да си върнат ДДС-то върху тях, вместо да ги унищожават със същата цел, добави депутатът от Демократична България Георги Ганев. Той дружно с Мартин Димитров бе вносител на измененията. 

Двамата депутати чакат внезапно да се усилят постъпленията на хранителни артикули с неизтекъл период на валидност в питателните банки в цялата страна. Те са с доста добра известност и ще могат да подкрепят хиляди небогати българи, уверени са народните представители.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР