Дарението на годни за консумация храни за нуждаещите става изгодно

...
Дарението на годни за консумация храни за нуждаещите става изгодно
Коментари Харесай

Търговците вече са заинтересовани да даряват храни

Дарението на годни за консумация храни за нуждаещите става преференциално за търговците след обнародваните през днешния ден в “Държавен вестник ” промени в Закона за Данък добавена стойност.

Нормативните промени бяха препоръчани от “Демократична България ” и с тях отпадат последните спънки за връщане на Данък добавена стойност. 

С измененията отпада задължението на търговците да маркират със специфичен стикер храните, които изпращат за подаяние, изясни на брифинг пред публицистите в Народното събрание депутатът от Демократична България Мартин Димитров. Отпадналите от продажба артикули ще бъдат проследявани само електронно от Национална агенция за приходите.

Така разноските на магазините и комерсиалните вериги спадат доста и за тях става доста по-изгодно да дарят храни, с цел да си върнат ДДС-то върху тях, вместо да ги унищожават със същата цел, добави депутатът от Демократична България Георги Ганев. Той дружно с Мартин Димитров бе вносител на измененията.

Двамата депутати чакат внезапно да се усилят постъпленията на хранителни артикули с неизтекъл период на валидност в питателните банки в цялата страна. Те са с доста добра известност и ще могат да подкрепят хиляди небогати българи, уверени са народните представители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР