Дарение в размер на около 20 000 лева скара общинските

...
Дарение в размер на около 20 000 лева скара общинските
Коментари Харесай

Дарение от 20 000 лв. скара съветниците в Асеновград

Дарение в размер на към 20 000 лв. скара общинските съветници в Асеновград. Сумата е отделена от бюджета на локалния парламент в града и ще бъде дарена в интерес на община Димитровград, Сърбия.
Средствата ще се употребяват за въвеждане на електронна система за гласоподаване на Общинския съвет там. На този стадий съветниците от сръбския Димитровград гласоподават с повдигане на ръка, изясни Енко Найденов – ръководител на групата на Българска социалистическа партия в Асеновград. Спорът сред съветниците в града породи вследствие предложение на Румяна Балабанова от Политическа партия " Народен съюз " в града точката да бъде оттеглена от Дневния ред. Като претекст тя уточни настроенията измежду асеновградчани, които били срещу одобрение и осъществяване на концепцията.
Според Балабанова не е незабавно в този миг да се извърши това подаяние и вместо това, парите могат да се употребяват за щедрост. Системата ще коства не повече от 15 000 лв., пък, изясни от трибуната локалния парламент - Костадин Яков, ръководител на групата съветници от ГЕРБ в Асеновград. Той се стимулира от обстоятелството, че в миналото градът е бил част от България, а и средствата ще се отделят от бюджета на Общинския съвет.
" Когато приказваме за разноски, бъдете справедливи ", опонира Паскал Терзиев от Реформаторите. Той напомни за гласуването на заплатата на ръководителя на съветниците и назначението му на 8-часов работен ден. В последна сметка точката влезе за разискване и бе призната с 29 гласа " За ". Един гласоподава " Против ", а двама с " Въздържал се ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР