Дано завършат ремонта преди затварянето на Даме Груев, защото излизането

...
Дано завършат ремонта преди затварянето на Даме Груев, защото излизането
Коментари Харесай

Колите пъплят като костенурки по бул. Никола Вапцаров

Дано завършат ремонта преди затварянето на " Даме Груев ", тъй като излизането от квартала ще стане пъкъл, разясняват жителите на " Южен "

Шофьорите да заобикалят прекосяването в региона на бул. " Никола Вапцаров " и Коматевско шосе и да търсят обходни направления, в случай че това е допустимо. Тази рекомендация насочат към жителите строителите, които сменят водопровода на двата булеварда. Ремонтът се прави от ВиК ЕООД, както „ Марица” писа.



Трафикът стана още по-тежък от през вчерашния ден, откакто беше затворено северното платно на бул. " Никола Вапцаров " в сектора от първия светофар при пресечката с ул. " Константин Геров " до Коматевско шосе. Колите са пренасочени по южното платно на бул. „ Никола Вапцаров”, където се движат в двете направления. Платното е с две ленти, разграничени на два коридора със сигнална лента.

Още преди седмица от Община Пловдив предизвестиха, че ремонтът в тази зона стартира и ще продължи до края на септември. До през вчерашния ден строителите от компания " Драгиев и ко " прокарваха новите тръби през основното кръстовище на двата булеварда. Задръстванията изтормозиха водачите, а в градския рейс пасажерите нервно питаха водача докога ще продължи ремонтът. " Не съм строител, от кое място да знам ", изнерви се и лидерът на автобус №16, който също беше заставен да изчаква в тапата.

По график, одобрен от Община Пловдив, промяната на водопровода на бул. " Никола Вапцаров " би трябвало да завърши до края на септември.

Двама полицейски чиновници контролираха трафика. Дълги колони се точеха от сутринта по Коматевско шосе още от пресечката с бул. " Александър Стамболийски " в посока центъра, спирайки на всеки метър. На кръстовището с бул. " Никола Вапцаров " е оставен стеснен улей, през който колите се изнизваха на час по лъжичка. В останалата част от платното служащите бързаха да завършат монтажа на новите тръби от чугун.

Затворена остава и крайната дясна лента на Коматевско шосе от надлеза до бул. " Александър Стамболийски ". По плана за замяна на тръбопровод се работи и на бул. " Копривщица " в сектора от Младежкия рид до Пещерско шосе, където също са въведени краткотрайни ограничавания.

Дано свършат с ремонтите в този завършек на региона, преди да се затвори за ремонт ул. " Даме Груев ", тъй като тогава ще настане същински пъкъл, молят се водачите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР