Данните след последното преброяване на българските граждани показват притеснителни резултати

...
Данните след последното преброяване на българските граждани показват притеснителни резултати
Коментари Харесай

Българи на изчезване в Темата на NOVA

Данните след последното броене на българските жители демонстрират притеснителни резултати – за първи път от близо век популацията на България е под 7 милиона души. Тази неделя в "Темата на NOVA " журналистът Анна Ангелова и операторът Андрей Стоилов се насочат на странствуване в любопитните житейски истории на разнообразни хора, с цел да изследват аргументите, които се крият зад скоростно намаляващото ни население.

Общата демографска картина, която се следи в международен мащаб, не се разграничава от обстановката у нас. България изчезва с размера на един приблизително огромен град всяка година, а съгласно учени до 2050 година страната ни ще намалее до съвсем четири милиона души. Специалистите по демография считат също, че тези дългогодишни устойчиви трендове ще се задълбочат с годините. Освен в случай че не настъпи коренна смяна в изискванията на живот у нас, както и в настройката на хората, които живеят тук.

Възможно ли е народът ни напълно скоро да се трансформира в заплашен тип и къде се крие вярата демографската наклонност в България още веднъж да се трансформира в позитивна?

Гледайте "Българи на изгубване " в "Темата на NOVA " на 23-и януари, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР