Данните на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA)

...
Данните на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA)
Коментари Харесай

Случаите нарастват: 8 симптома на средновековната болест, която може да ни убие

Данните на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) демонстрират, че всеки ден в страната е имало повече от 1000 нови случая на полово излъчени инфекции (ППИ).

Случаите на средновековното заболяване сифилис са на най-високо равнище от времето директно след Втората международна война, сочат нови данни.

8 symptoms of medieval disease that can kill as cases rocket across UK
— The Mirror (@DailyMirror)
Сексуално излъчената зараза (СПИ), която може да стане животозастрашаваща, в случай че не се лекува, предизвиква дребни ранички по или към гениталиите, обриви по ръцете и поява на бели петна по устата.

Случаите на това заболяване, както и на други полово излъчени заболявания, се усилват фрапантно, сочат данните на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA).

През 2022 година броят на диагностицираните случаи на заразен сифилис се е нараснал до 8 692, което е най-големият годишен брой от 1948 година насам.

Като цяло през 2022 година в Англия са диагностицирани 392 453 нови полово излъчени заболявания. Това е повече от 1 000 всеки ден и нарастване с 23,8% спрямо 2021 година, оповестява Liverpool Echo.

Макар че повишаването на случаите частично е обвързвано с увеличението на броя на тестванията, здравните чиновници обявиха, че внезапното нарастване " изрично допуска ", че измежду популацията има повече случаи на предаване на полово излъчени заболявания.

UKHSA съобщи, че хората на възраст сред 15 и 24 години е най-вероятно да бъдат диагностицирани с ППИ, като прикани тези, които вършат секс с нови или каузални сътрудници, да носят презерватив и да се тестват постоянно.

Тя съобщи, че полово излъчените инфекции нормално се лекуват елементарно с антибиотици, само че доста от тях могат да причинят съществени здравословни проблеми, в случай че не се лекуват.

На уебсайтовете на Националната здравна работа е оповестено следното управление: " Симптомите на сифилис могат да се проявят след 3 седмици или повече, откакто сте се заразили. Понякога признаците могат да се подобрят или да изчезнат изцяло, само че в случай че не сте били лекувани, инфекцията към момента е в тялото ви. Това значи, че към момента можете да я предадете и сте изложени на риск да получите съществени проблеми по-късно. "

Gonorrhoea and syphilis sex infections reach record levels in England
— BBC News (UK) (@BBCNews)
Ето и следните признаци като предупредителни признаци за сифилис:
дребни ранички (язвички) по гениталиите или към долната част на тялото ви - нормално са безболезнени и може да имате единствено една от тяхранички на други места, в това число в устата или по устните, ръцете или дупето вибели или сиви брадавични формирания, най-често по гениталиите или долната част на тялото виобрив по дланите на ръцете и стъпалата на краката, който от време на време може да се популяризира по цялото Ви тяло - нормално не е сърбящбели петна в устатагрипоподобни признаци, като висока температура, главоболие и умораподути жлезинеравномерно окосмяване по главата, брадата и веждите
Ако не се лекува, сифилисът може да аргументи евентуално животозастрашаващи проблеми с мозъка, сърцето или нервите. В началото на тази година броят на заболелите се е нараснал с тревожните 900% единствено при бебетата в Съединени американски щати.

Syphilis cases at highest level for 75 years in England last year
— The Guardian (@guardian)
Д-р Хамиш Мохамед, консултант-епидемиолог в UKHSA, съобщи: " През 2022 година видяхме повече диагнози за гонорея от всеки път, като се следи огромно нарастване, изключително при младежите. Полово излъчените заболявания не са просто стеснение - те могат да окажат съществено влияние върху вашето здраве и това на всички полови сътрудници. "

" Презервативите са най-хубавата отбрана, само че в случай че не сте употребявали такива при последния си секс с нов или инцидентен сътрудник, направете си тест, с цел да откриете рано всевъзможни евентуални инфекции и да предотвратите предаването им на други. Тестването е значимо, тъй като е допустимо да нямате никакви признаци на полово излъчена болест. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР