Данни за злоупотреби в спортното министерство бяха изнесени от служебния

...
Данни за злоупотреби в спортното министерство бяха изнесени от служебния
Коментари Харесай

Сигнал за злоупотреби: Свързани с едно лице НПО-та получавали финансиране

Данни за злоупотреби в спортното министерство бяха изнесени от служебния кабинет. Те упрекнаха остарялата власт, че са раздавали средства по стратегии за предварителна защита на хазарта и юношески действия след съмнителни състезания.

Замесени бяха имената на медиен чиновник, състезателен клуб ИПОН и на Станислав Недков - Стъки.

Бившият състезателен министър отговори, че обвиняванията са несъстоятелни. Станислав Недков сподели, че това е поради кандидатурата му за президент. А ИПОН се оказаха неоткриваеми.

Програмата против
хазарта съществувала от 2017 година и приблизително коствала към 2 милиона годишно. Не и тази година обаче.

„ Много забавно, тази година са заделеи 5 450 000 лева По една от тематиките в тези състезания вземат участие 4 компании и печелят съвсем една и съща сума от 670 000 лева Има забавни организации, които печелят, да вземем за пример като федерацията по ММА, състезателен клуб ИПОН “, уточни Андрей Кузманов – длъжностен министър на спорта.

Бившият състезателен министър Красен Кралев отговори от Русе, че рамката по програмата е заложена от предходния длъжностен кабинет на Румен Радев.

„ Някои неправителствени организации са по-добри в писането на планове, това не е загадка за никого. Как ще проработят милиони левове, като всяка година програмата е за 2 млн. лв. “, сподели Кралев.

Правителственият представител Антон Кутев сподели, че парите са раздадени по идентични планове.

Проектите, които печелят тази година, дотам са сходни, че умерено можем да кажем, че са печатани на един и същи принтер “, съобщи представителят на служебния кабинет Антон Кутев. „ От четирите НПО-та, които са спечелили огромните суми, три се свързват по един или различен метод с едно лице – Петър Коларов “, добави той.

„ Това не е правилно “, безапелационен беше Петър Коларов, който е финансов шеф на вестник „ 168 часа “. Той разгласи, че от трите субекта, представени от Кутев е бил обвързван единствено с един – „ Евроскок “. Напуснал е на 10 май тази година.

А в това време беше забъркано и името на Станислав Недков - Стъки.

„ Остави, че е взимал по 200 000 лв. годишно за финансиране на спортния клуб, а най-после взима и 220 000 като неправителствена организация “, означи още Кутев.

„ Това служебно държавно управление работи като избирателен щаб на прзидента Румен Радев. Годишното финансиране, което получава федерацията по ММА е 180 000 лева “, съобщи Станислав Недков в отговор.

А състезателен клуб ИПОН се оказа неоткриваем. На формалния й телефон отговоря фитнес клуб.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР