Дания се класира за осминафиналите на Европейското първенство след изключителен

...
Дания се класира за осминафиналите на Европейското първенство след изключителен
Коментари Харесай

Дания на осминафинал след погром над Русия

Дания се класира за осминафиналите на Европейското състезание след извънреден мач и разгром над Русия с 4:1 на стадион " Паркен " в последния си дуел от група „ B “ на UEFA EURO 2020. Микел Дамсгорд откри в 38-ата след страховит удар, а Юсуф Поулсен удвои в 59-ата минута след кошмарна неточност на руснаците. Артьом Дзюба върна очакванията за Сборная, откакто бе прецизен от дузпа и понижи разликата в 70-ата минута. Андреас Кристенсен обаче означи нов превъзходен гол за Дания в 79-ата, а Йоаким Мееле оформи крайния резултат в 82-ата минута.

В другия мач от Група В Белгия без доста да се напряга удари Финландия с 2:0 и се утвърди на първото място. Червените дяволи откриха резултата с автогол на Лукаш Храдецки в 74-ата минута. Ромелу Лукаку девет минути преди края на дуела удвои.

Дания, Финландия и Русия приключиха с по три точки, само че датчаните не престават към елиминациите поради по-добрата си голова разлика от „ Суоми “ и „ Сборная “. Финландия остана на трета позиция и ще изчака развръзката в другите групи. Играчите на Каспер Хюлманд ще играят с Уелс във втория явен осминафинал на Евро 2020, откакто по-рано Австрия остана втори в група С и ще играе с Италия в спор за място на 1/4-финалите. Белгия чака някой от най-хубавите трети тимове в групи А, D, E или F.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР