Даниил Медведев за поредна година се завърна подобаващо на твърдите

...
Даниил Медведев за поредна година се завърна подобаващо на твърдите
Коментари Харесай

Безкомпромисен: Медведев пречупи победилия Григор тенисист и е на 1/4-финал в Синсинати!

Даниил Медведев за поредна година се завърна уместно на твърдите кортове в Северна Америка и победи с трофея в Лос Кабос, преди след това да се провали при отбраната на купата си на Канадския Мастърс, където инкасира ранно проваляне от Ник Кирьос. Световният номер едно не се нуждаеше от доста време и се завърна на победния път на старта в Синсинати, а през днешния ден във етапа на осминафиналите срещна известни компликации, преди да надиграе Денис Шаповалов, който в профил Григор Димитров в първия кръг. Шампионът от US Open стигна до успеха след час и 47 минути на корта с чист триумф - 7:5 7:5, и в четвъртфиналите ще се изправи против първенеца от Индиън Уелс - Тейлър Фриц.

Руснакът имаше големи проблеми с това да завоюва дебютното си подаване, само че съумя да го извади от обстановка 0:40 и в идните минути употребява импулса в играта си, с цел да осъществя пробив - 3:1. Канадецът в типичния си жанр опитваше при всяка разкрила му се опция да нападна, което означаваше доста грешки, но той бързо се оправдава, като избави два брейкбола и на собствен ред чрез ентусиазъм в представянето си възвърне паритета при 4:4. В последна сметка международният номер едно сподели тежката си дума и завоюва 11-ия гейм, траял близо 10 минути, с цел да реализира късен пробив, който му донесе и триумфа в началния сет.

Във втората част първенецът от US Open продължи да поддържа равнището си високо, като неведнъж надхитряваше международния номер 21 при моментите си на ретур, само че силите му стигнаха единствено за пропуснат брейкбол. Последва интервал на доминация от сервиращите, при чийто край Шаповалов бе покрай това да се сгромоляса, само че ловко подбираше ударите си и избави четири брейкбола, с цел да оцелее в конфликта. Отстранилият Гришо тенисист последователно се пречупи пред играта на международния номер едно, който се трансформира в,,стена " на главната линия и караше канадеца да печели точката по няколко пъти, с което Шапо надалеч не се оправи и Медведев сходно първата част осъществя пробив в 11-ия гейм, с цел да може на начален удар да затвори срещата в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР