Даниил Медведев сложи край на тенис приказката на Кристофър Юбенкс.

...
Даниил Медведев сложи край на тенис приказката на Кристофър Юбенкс.
Коментари Харесай

Медведев бе тестван, но сложи край на участието на сензацията в Маями и е 1/2-финалист!

Даниил Медведев постави завършек на тенис приказката на Кристофър Юбенкс. Американецът започва присъединяване си от квалификациите, само че по никакъв метод не се тормози от множеството по-високоранкирани противници, против които трябваше да се изправи и доближи до дебютния си Мастърс четвъртфинал. Всяко хубаво нещо обаче завършва в някакъв миг и някогашният номер едно не позволи изненада, приключвайки рейда на локалния любим в Маями - 6:3 7:5.

Все отново Юбенкс може да бъде повече от благополучен с постигнатото през миналата седмица и справедливо ще дебютира в топ 100, до момента в който Медведев продължи към етапа на финалната четворка, където го чака конфликт с един всред Франсиско Серундоло и неговия съотечественик Карен Хачанов.

Началото на мача беше безусловно ненадейно, тъй като Юбенкс изрично водеше играта и не пропускаше случай да нападна мрежата, където неговите 201-сантиметра вършеха своята работа и внезапно четвъртият подложен се оказа изправен пред точка за пробив. Всъщност въпросният гейм се трансформира в истински тенис маратон, единствено че най-после московчанинът съумя да задържи подаването си, откакто отрази общо пет брейкбола.

Американецът продължаваше да работи с оптималната доза експанзия и минаваше с лекост през подаванията си, само че любимецът не изглеждаше обезпокоен по никакъв метод и на два пъти пласира асове на втори сервис, когато се намираше в привидно неизгодна позиция. Все отново разумното се случи и последователно равнището на международния номер 119 спадна фрапантно, което разреши на Медведев да пробие за задатък от 4:3, а след това той удвои задатъка си, затваряйки сета с нов брейк в своя актив.

Местният любим се активизира на старта на втората част и стартира да печели голям брой лесни точки благодарение на началния си удар. Руснакът пък по никакъв метод не отстъпваше, като също така очевидно имаше съществено преди всичко в редките случаи, когато имаше по-дълги разигравания. Постепенно петият в света откри по какъв начин да вкарва съвсем всичките си ретури в корта и това му разреши да се откъсне напред с 4:2, единствено че срещата беше надалеч от своето привършване, тъй като Юбенкс незабавно се активизира и изравни резултата.

По всичко изглеждаше, че ще станем очевидци на тайбрек, само че новобранецът не устоя на напрежението и се пропука в последния вероятен миг, което разреши на Медведев да откри място на своя пети следващ полуфинал през сезона.

22 wins in his last 23 matches
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР