Даниела Керкелова записа поредния си успех като треньор по вдигане

...
Даниела Керкелова записа поредния си успех като треньор по вдигане
Коментари Харесай

Възпитаник на Даниела Керкелова спечели олимпийско злато

Даниела Керкелова записа следващия си триумф като треньор по повдигане на тежести, откакто неин ученик завоюва олимпийски орден.

17–годишният Дън от Виетнам стана първи в категория до 56 кг. на младежките олимпийски игри, които се организират в Буенос Айрес (Аржентина).

От началото на 2018 година тежкоатлетите на Керкелова имат извоювани общо пет златни медала от Азиатски шампионати. Те имат две трофеи - една при девойките и една при момчетата, два сребърни и още толкоз бронзови медали. Имат и две бронзови оценки от международно състезание за младежи до 20 година

Керкелова е треньор в Национален юношески образователен център по спорт – Кан Тхо (Can Tho). Успехите на някогашната състезателка по повдигане на тежести изпъкват и на фона на конкуренцията, в която работи зад граница. В другите центрове работят треньори от Китай, както и още един експерт от България, като изискванията в тях са много по-добри от тези, в които работи Керкелова. Въпреки това, някогашната национална треньорка на България потвърди, че може и знае по какъв начин да прави първенци.

Това не са първите триумфи на Керкелова зад граница. Преди години тя направи възторг и в Тунис, където бе отпред на националния им тим – дами.

Даниела Керкелова е многократна шампионка на България по повдигане на тежести. В сбирката си има международна купа от 1994 година и две трети места. Освен това на два пъти остава втора в Европа. През 2004 година тя бе отпред на женския ни народен тим по повдигане на тежести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР