Дани Каназирева заяви, че нито един от действащите договори за

...
Дани Каназирева заяви, че нито един от действащите договори за
Коментари Харесай

Каназирева: Откaзах анекс на почистването на Марица с „Инерт билд” заради разследване на прокуратурата

Дани Каназирева съобщи, че нито един от настоящите контракти за подсилване на речното корито на Марица не е бил подписан от нея. Изявлението й идва след конференция на регионалния шеф Йордан Иванов за схемата, при която компании укоряват коритото, а вместо пари от бюджета прибират инертни материали.

„ Заварих подписани три контракта, като отговорности на регионалните шефове е да обезпечават проводимостта на реките, само че в никакъв случай не е обезпечаван финансово, като това е законова опция. Контролът за дейностите по подсилване е на всички държавни институции. Трите контракта, които заварих, бяха безсрочни и започнах дейности, като назначих същата междуведомствена комисия, с цел да извърши инспекция. Тя откри, че изземването е реалност, а укрепителните действия – не. За това желаех да бъде показан планове координиране за изземването и укрепването на речното корито”, съобщи Каназирева. Тя добави, че подписала един контракт за укрепването на речното корито край Стамболийски, само че той не е влезнал в деяние, защото има обжалване.

„ Това място към Стамболийски е най-опасното, имаше наводнения, а левият бряг на река Марица край Цалапица, в случай че пропадне може да провокира трансгранична екокатастрофа, така депото за боклуци е там”, сподели депутатът.

За другите три контракта имало капиталов самостоятелен надзор, въз основата, на чиито отчети се вършат плановете, съгласувани с всички институции. На всеки 6 месеца се прави и геодезично снимане, като капиталовия надзор прави дневници, а Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция изготвят отчетите за изземване и подсилване.

„ Договорът, който е с „ Инерт билд” отхвърлих да го анексирам, защото имаше сигнали в прокуратурата и почнала проверка”, сподели още някогашният регионален шеф.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР