Данаил Николов, който е настоящият собственик на дължащата милиони на

...
Данаил Николов, който е настоящият собственик на дължащата милиони на
Коментари Харесай

„Купувачът“ на фирмите на Спецов с разкритие за схемите за милиони на бившия шеф на НАП и Василев


Данаил Николов, който е актуалният притежател на дължащата милиони на страната компания на някогашния шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, показа документи за преводи, които е получавал, с цел да си мълчи за връзките си с доближения до водача на Политическа партия и някогашен финансов министър Асен Василев.

Това излиза наяве от следствие на уеб страницата, които са се свързали с Данаил Николов.

В момента Николов живее в Сърбия, където се укрива от повече от години. За престоя си там той получава разнообразни суми, вариращи сред 500 и 1500 евро от хора близки до Спецов и Василев. Тези средства му се дават с цел да мълчи, както декларира самият той.

Проблемите му стартират неотдавна, когато Николов взема решение да се върне в България. Това основава проблем в връзките с неговите „ благодетели “. По личните му самопризнания даже е заплашван неговият живот.

Кой е Данаил Николов?

Данаил Николов става прочут като индивидът, който е купил компанията с задължения на Румен Спецов. Самият Спецов беше назначен през 2021 година от тогавашния финансов министър Асен Василев за шеф на приходната организация Национална агенция за приходите. Още тогава стартират да излизат нескрито някои скандални обстоятелства от кариерата на новия данъчен №1.

Оказва се, че той е бил притежател на компания с огромни данъчни отговорности, която трансферира през 2016 година на малоимотен жител от село Ялботина, Драгоманско – въпросния Данаил Николов. Дружеството – „ Гранекс трейдър “ ЕООД е в черния лист, в който Национална агенция за приходите поставя неспасяемите длъжници – с огромни неплатени налози и с нулеви обезпечения и активи. Към март 2021 година отговорностите на компанията към бюджета са над 1,1 млн. лева Самият Николов преди да получи този скъп „ подарък “ в никакъв случай не се е занимавал с бизнес.

Ревизията на Национална агенция за приходите удостоверява, че сдружението има задължения, актуалният притежател е свикан, с цел да му бъде връчен инспекционен акт. През цялото време, когато Василев е финансов министър, въпросите за компанията бяха отклонявани с обяснението, че тя е натрупала задълженията си, откакто Спецов я продава и за тях би трябвало да дава отговор новият притежател.

Връзката Спецов-Василев

Изборът на Спецов отпред на Национална агенция за приходите се оказа неочакван за българската общност и политическа класа. Василев и Спецов дължат пояснения за какво избират Данаил Николов и какви са връзките му с него. Все отново за мнозина ще останат думите на някогашния вицепремиер и финансов министър, който показа Спецов като „ извънредно приближен сътрудник на непознатите служби и най-подходящ за този пост “.

Каква е истината занапред ще би трябвало да стане ясно. Прокуратурата води следствие, ревизират се нови обстоятелства и условия.

Неотдавна стана ясно, че фамилията на Спецов има апартамент в Дубай. Според данъчната декларация той е благосъстоятелност на неговата брачна половинка Плама Спецова. Той е платен през 2021 година



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР