Данаил Кирилов, министър на правосъдието © Велко Ангелов Педя министър,

...
Данаил Кирилов, министър на правосъдието © Велко Ангелов Педя министър,
Коментари Харесай

Мнения Daily - Педя министър, лакът арогантност

Данаил Кирилов, министър на правораздаването

© Велко Ангелов Педя министър, лакът надменност

От коментар на Светлана Джамджиева, основен редактор на " Клуб шурей ", на clubz.bg

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Министър към публицист: Няма да ви се изяснявам на вас!
Журналистът: Не на нас, на читателите обяснявате.
Министърът: Няма да се изяснявам пред вашите читатели!

Не е ясно с какво тъкмо нашите читатели са ядосали толкоз правосъдния министър Данаил Кирилов. Секунди преди разменените реплики той драговолно отговоряше на въпроси на нямащата нищо общо с Пеевски телевизия Канал 3 и на ПИК - медията, която преди три месеца съумя да сплоти против себе си към 70 естествени медии, отказващи да одобряват порнографията като публицистика. Кирилов обаче отхвърля да разяснява пред Клуб Z, Офнюз и Медиапул.

Не е ясно с какво тъкмо нашите читатели са ядосали толкоз правосъдния министър Данаил Кирилов. Секунди преди разменените реплики той драговолно отговоряше на въпроси на нямащата нищо общо с Пеевски телевизия Канал 3 и на ПИК - медията, която преди три месеца съумя да сплоти против себе си към 70 естествени медии, отказващи да одобряват порнографията като публицистика. Кирилов обаче отхвърля да разяснява пред Клуб Z, Офнюз и Медиапул.

Въпросният разговор води до няколко извода:

Първо. Става безкрайно ясно, че министърът доста се нервира от въпроса за какво Венецианската комисия има друго мнение от мнението на самия министър за правораздаването в България.

Второ. Става ясно също по този начин, че дребният човечец елементарно придобива едро самочувствие. Нужни са единствено няколко месеца министерстване.

Трето. Ясно е и за какво сме на това прословуто място, някъде на дъното на ценене свободата на словото, откакто един министър счита, че има читатели, които би трябвало да бъдат осведомени, и такива, които не би трябвало.

П.П. Не съм сигурна, че и нашите читатели доста държат да чуят мнението навръх този министър. Бих желала единствено да му кажа, че откогато съм публицист, са се сменили 12-ина кабинета (без да броя служебните) и множеството са потънали в небитието на забравата.
Кой си ти, бе, господинчо?

Фотограф: Юлия Лазарова Георги Марков, народен представител от ГЕРБ и сътрудник на комунистическата Държавна сигурност, в Народното събрание

Върховният касационен съд става политическа партия като обслужва ползите на " Да, България ", за която не е несъмнено, че работи за ползите на България. Как по този начин ще си разрешава ръководителят на Върховен касационен съд да споделя, че ще проверява министър председател – през днешния ден е Борисов, на следващия ден може да е Нинова. Ще проверява основен прокурор?

Кой си ти, бе, господинчо? Ти си деполитизиран, да си налягаш парцалите. Това, което става, е неприемливо и от тази естрада би трябвало да се каже: Ела на себе си, господин ръководител на Върховен съд.
Вонята в кочината е убийствена

Вилдан Байрямова, журналистка от Кърджали, във фейсбук

Наивница съм аз. Мислех, че времето на " имаш дете, нали ", " внимавай какви ги приказваш и пишеш ", " виж там по-внимателно детето ти като пресича на светофара " е отминало. Не, не е. Тогава купих кола и всеки ден години наред заран си возех детето до учебно заведение, след това назад... Докато в пубертета не се намръщи и ме отхвърли от превоза, а аз си останах с всичките страхове на света.

Мислех, че повече граждански от ДАНС няма да ми подпре вратата и да ме предизвестява да спра да пиша за еди-кой-си, че бил от Държавна сигурност, пък като зам.-министър махленски в корупция (оневиниха го, естествено, друго ли очакваме), пък с шест факса от една партийна централа го нахлузиха за значим началник. Това беше от дълго време, или най-малко по този начин си мисля - в действителност, единствено преди два мандата.

Мислех, че повече в никакъв случай няма да се случи партиен водач да ме заклещи пред блока ми с колата си, току да ме смаже и да процеди " имаш дете, нали, мисли "... Разбира се, че непрестанно мислех единствено за детето. Беше от дълго време, в действителност, не толкоз.

Щом не си с тях, си срещу тях. И те почват, чисто битово, извиват ти китките, изнудват те и се имат за всесилни с всичката си надменност и безпардонност. Държавна сигурност.

Мислех, че през днешния ден просто ще си събера куфара и ще потегля към летището - не мога да заспя под срутилите се облаци, не мога да вдишвам, вонята в кочината е убийствена.

Вие сте идващите. Бъдете уверени.
Фандъкова чака Гешев да почисти въздуха

" Който не може да употребява чиста кола, да се прекачи на градски превоз ", сподели в сряда столичната кметица

Фотограф: Надежда Чипева От коментар на Самуил Димитров във " Медиапул "

Като заваляха фини прахови частици, та цяла неделя. Хората потеглиха с маски и шалове връз носове и усти, единствено Столичната община гледаше отвисоко и повтаряше: слезете от колите, сменете печките, сами сте си отговорни. През това време законодателят мислеше по какъв начин да замаже ситуацията. Поумува и откри, че е партийно угодно да даде на прокурорите една сопа и да ги хвърли в борбата против въздухозамърсителите. Тотална липса на фикция. У нас всеки проблем се взема решение единствено по един метод – променяме закона. От това не следва нищо с изключение на пердашене на политически гърди из утринни блокове – страната работи.

Един от главните причини на ГЕРБ да предложи затвор за горене на отпадъци е, че сегашните санкции не могат да се съберат, затова нарушителите не се глобяват. Абсурдното е, че те вкарват нова несъбираема санкция в опит да съберат остарялата. Логика! Така написани, поправките плануват леки санкции, т.е. замяната им с парична глоба ще е всеобща. А кой ще събира санкциите след това? Същите, които не могат да ги съберат сега.

Ако въобще някой се реши да стартира сходно следствие и го докара до съд, съвсем несъмнено това ще значи условна присъда. Иначе казано – " затвор за замърсяване на въздуха " е неосъществим, в случай че горящият отпадъци не е рецидивист.

Но по какъв начин въобще се стартира такова дело и по какъв начин се стига до съда? Как ще се откри кой в кой тъкмо миг е запалил нещо някъде и че и е замърсил въздуха? Как се потвърждава? С уреди за премерване на фини прахови частици ли ще се разхождат прокурорите и служителите на реда? Или може би ще вземат специалисти от други държавни институции? Например тези, които в този момент ни убеждават, че с въздуха в София няма нищо ужасно даже когато замърсяването им е безусловно в носа?

На тези и още доста други въпроси борците за чист въздух от ГЕРБ, които ръководят София над 10 години, не са дали отговор. Единственото, което съумяха да измислят за толкоз години, е да викат на помощ прокурорите. Това звучи тъкмо толкоз мъдро, колкото и известие, че до прокуратурата е даден сигнал. У нас всеки и всичко се дава на прокурор. Където всичко потъва вечно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР