Данъчните в Бургас с над 1600 проверки, отчитат добра фискалната

...
Данъчните в Бургас с над 1600 проверки, отчитат добра фискалната
Коментари Харесай

НАП следи за скрити обороти стотици заведения и хотели по Черноморието

Данъчните в Бургас с над 1600 инспекции, регистрират добра фискалната дисциплина 
Засилени данъчни инспекции значително усъвършенстват фискалната дисциплинираност по Южното Черноморие, регистрират от Национална агенция за приходите Бургас месец преди началото на дейния летен туристически сезон.

Екипи на звеното „ Фискален надзор “ са направили над 1600 инспекции на разнообразни търговски обекти, резултатите са посочили единични фрапантни нарушавания на данъчно-осигурителното законодателство.

От началото на годината са открити 15 дребни търговски обекта за продажба на пакетирани артикули, които са работели без касови апарати. Към тях неотложно е била приложена насилствената административна мярка запечатване.

Съставените за интервала близо 500 акта са основно за несъответствия на касовите наличия и неиздаване на фискални бонове след контролни покупки на правилото на тайния клиент.

От началото на годината са влезнали в действие наказателни постановления на обща стойност 174 000 лв., сподели представителят на Национална агенция за приходите Бургас Христо Узунов.

За първите пет месеца осъществените инспекции са съвсем двойно повече от същия интервал на предходната година, данъчните регистрират наклонност на понижаване броя на издадените наказателни постановления, което е знак за подобряваща се фискална просвета.

От Национална агенция за приходите Бургас припомнят, че и
през този летен сезон в наблюдението за отчитане на доходи може да се включи и всеки, който е изтеглил на телефона си мобилното приложение на Националната организация за приходите.

То разрешава сканиране на QR кода на всяка касова записка и инспекция на сървърите на Агенцията за това дали е същинска. От приходното ведомство оповестяват за продължаваща наклонност на увеличение каузи на бизнеса, който непринудено съблюдава данъчните и осигурителни закони.

 Същевременно под интензивно наблюдаване към този момент са сложени стотици обекти по Черноморието, прави се и ежедневен мониторинг на тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета.

За откриването на рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните, данъчните употребяват и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на Агенцията. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg