Данъчна и банкова измама – това се очертава като официално

...
Данъчна и банкова измама – това се очертава като официално
Коментари Харесай

Ще има ли съд по две обвинения за бившия шеф на кампанията на Тръмп?

Данъчна и банкова машинация – това се обрисува като публично обвиняване пред съда и резултат от фамозното в целия свят следствие на някогашния шеф на ФБР и настоящ специфичен прокурор Робърт Мълър. Мълър проверява допустима съветска интервенция в американските президентски избори и дотук от работата му публично обвиняване имаше единствено против началника на предизборната акция на американския президент Доналд Тръмп – Пол Манафорт. Дясната ръка на Манафорт – Рик Гейтс, се призна за отговорен във финансова корист поради Манафорт и сътрудничи на следствието в зямана на по-леко наказване.
Дали Манафорт в последна сметка ще бъде упрекнат в данъчна и банкова машинация ще стане ясно напълно скоро, откакто правосъдното жури ще стартира разискването по въпроса в 9:30 часа (16:30 часа българско време) през днешния ден (16 август), показва CNN.
Представянето на доказателства " за " и " срещу " Манафорт продължи 12 дни. Пред съда бяха изложени общо 388 доказателства в поддръжка на тезата, че началникът на акцията на Тръмп би трябвало да дава отговор за данъчна и банкова машинация – най-много за скрити от американските данъчни банкови сметки в чужбина , които Манафорт не вписва в данъчната си декларация. Основен миг в тезата на обвиняването е, че Манафорт е измамил с 16 млн. $ Federal Savings Bank, като му е помагал шефът на банката Стив Калк, който е желал пост в администрацията на Доналд Тръмп, осведоми английският вестник The Independent.
Учудващо, самият Манафорт не свидетелства, а отбраната му не предложения никакви очевидци, които да го поддържат. Калк също не свидетелства – за разлика от чиновници на Federal Savings Bank, които описаха пред съда по какъв начин са заподозрели нередности по отпущането на заеми и заеми за Манафорт. Адвокатите на Манафорт обаче не пропускаха да кажат, че той е разчитал на Рик Гейтс като съучастник и не е следил работата му. Освен това, отбраната на Манафорт посочи, че той е задоволително богат – имал над 21 млн. $, с цел да мами която и да е банка да му дава пари. А Federal Savings Bank към момента не е почнала да запорира и конфискува имуществото, което Манафорт е заложил за приемането на 16-те млн. $, въпреки те още да не са върнати.
Кипърските връзки
Макар че против Манафорт към момента няма обвиняване, че е работил благодарение на съветски капитали, с цел да стане Тръмп президент, трупащите се доказателства за финансовото му положение повдигат неуместни въпроси. Основно укритите сметки и приходи от чужбина на Манафорт касаят работата му за някогашния украински президент Виктор Янукович, който беше свален от поста си с вълната от митинги, известна като " Майдан ". В медиите се появи информация, че Манафорт има 15 и повече сметки в Кипър и те са били затворени тъкмо преди да се наложи редица кипърски банки да бъдат сложени под специфичен държавен контрол поради банковата рецесия на Острова на Афродита.
По време на предварителния развой Рик Гейтс уточни, че украински олигарси са плащали на Манафорт, а връзката, през която Манафорт е получавал скъпи дарове – да вземем за пример часовници и облекла, е кипърска юридическа компания, предложена от Олег Дерипаска – един от доближените до Владимир Путин олигарси. А някогашният гуверньор на Централната банка на Кипър Паникос Деметриадис (на поста до 2014 година) показва в своя публикация за EUObserver, че два прехвърлянето на пари през най-голямата кипърска банка – Bank of Cyprus, касаещи Манафорт – за 900 000 $ и 1 млн. $, са били маскирани като заеми. Това е станало в интервала 2014 – 2015 година – след всички взети ограничения, в това число за сигурност, през интервала 2012 – 2013 година поради кипърската банкова рецесия. Чак през 2015 година Bank of Cyprus приключва работата си с Манафорт, само че за какво е лишило толкоз време да бъде взето това решение, пита Деметриадис.
В цялата история основно се оказва името на министъра на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос – индивидът, който стои в основата на спасяването на хазартния бизнес на Доналд Тръмп в Атлантик Сити. Според The Wall Street Journal Рос е бил индивидът, който е изиграл съществена роля за това едни съветски акционери в Bank of Cyprus да правят отстъпка пред други – по-конкретно пред Виктор Векслберг. Векселберг е един от седемте съветски олигарси, на които Съединени американски щати наложи наказания като хора, печелещи от режима на Владимир Путин. И Рос, и Векселберг влизат в Bank of Cyprus в непосредствен интервал от време – Рос става неин вицепрезидент. А съгласно The Wall Street Journal кипърски политици са ходили при Уилбър Рос с концепцията да го привлекат – гледната точка на Паникос Деметриадис е, че в случай че това е правилно, то Кипър е послужил като самобитен брокер сред американски и съветски ползи.
Връзките на Манафорт може да се окажат единствено прелюдията, заключва Деметриадис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР