Дамските обувки избухват в свежи цветове и форми, класиките се

...
Дамските обувки избухват в свежи цветове и форми, класиките се
Коментари Харесай

Какви са актуалните тенденции при дамските обувки?

Дамските обувки избухват в свежи цветове и форми, класиките се трансформират в нещо ново, а нетипични материали и форми вещаят страхотна година за стилната промишленост. Масивни подметки, квадратни токове, пъстра орнаментика и още доста - запознайте се с настоящите трендове в света на дамските обувки.

Дамските обувки са един от най-динамичните сегменти в стилната промишленост. Актуалните трендове за отминалите и идващите месеци обгръщат солидни платформи, ексцентрични дължини и нови материали. Ето какво се трансформира.

Първо, солидни платформи започнаха да преобладават даже при обичайно ниските и равни обувки, като лоуфърите. Ежедневните сникърси, боти и ботуши добиват отчетлива височина посредством равни или назъбени платформи. Равните и гладки подметки остават известни, а трендът е да са построени от няколко пласта. Доминиращи обаче са солидните и “нарязани” подметки и плътните токове, които на пръв взор наподобяват грубовати, само че в действителност издават провокация, еднаквост и темперамент.

Дебелите грайфери с дълбоки сечения по грапавите подметки са повече от вик на модата, с цел да подчертае дързостта във визията на актуалната жена. Тези целят повече улеснение и непоклатимост при вървене във всевъзможни условия и обстановки.

Нека бъде цветно

Актуалните цветове при обувките са всичко, само че не и скучни. Еднообразното черно остава в миманса, изместено от дръзки щампи, скотски принтове, пайети и закачливи цветове, като златно и сребристо, бяло и металическо сиво. А изключението - това са хитовите черно-челите принтове, отпратка към паметните каубойски ботуши в женски вид. Цветната детонация при обувките желае да ни подсети, че е време светът още веднъж да бъде радостен и пъстър.

И защото всяка година се завръща най-малко една ретро класика, нов живот чака паметните за 90-те пайети, както и орнаментиката от пера, четина, цветни камъни и други. Ерата на диското още веднъж е тук, тъй като - ще се съгласите - имаме потребност от повече радостния. Елегантни обувки на ток с верига, велурено сабо на платформа с пухести стелки, чехли с плетени каишки - въображението на дизайнерите се вихри в мащаби.

Няма по какъв начин да не отбележим и използването на рециклирани материали - от подметките до връзките. Винилът все по-често ще основава гръмък приключен на ботите, до момента в който при обувките с ток навлизат железни токове и вложки за пети. Изработките от заешка, змийска или крокодилска кожа остават знак на лукса и елегантността, а упованията са серийното произвеждане да се ориентира към еко кожа, новаторски текстил и синтетични вложки.



Нестандартни дължини, освежени класики

Тенденцията при ботушите е да доближават над коляното и доникъде на бедрото. Най-често моделите са прави, т.е. стоят свободно по крайници. Те се съчетават съвършено с клинове, еластични панталони, къси есенни рокли и поли, както и със скъсени сака и якета. Този вид ботуши придават сексапилна визия в забързаните дни, даже в композиция с по-небрежно облекло.

Дори безконечните се снабдяват с “кожухчета”, езици, заострени върхове и котешки токове. Кецовете също се издигат на височина, а най-силен интерес се чака към белите сникърси с дебели подметки - универсалната градска обувка за всеки жанр и усет.

Какво да носим през лятото?

Лятото също дава обещание да е забавно, тъй като шлагерът ще са рибарските сандали с голям брой преплетени връзки. Другата наклонността е за отваряне на класическите обувки в дамския дрешник, като еспадрилите и мокасините. Изрязани еспадрили при пръстите и петата - и, да, това ще са едни от най-модните сандали, изключително в случай че са “качени” на платформа.

Мокасините с отворена пета, комбинирани с чорапи, ще са новото обикновено по улиците. Същото важи и за чехлите, които се снабдяват със забележителна визия поради плетените каишки, въздушните възглавници и дори вата.

Като цяло, обувките стават по-дръзки и със личен темперамент, само че без да отстъпват от удобството и качеството, което чакаме от тях.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР