Дамаск. Правителствената сирийска армия започна подготовка за широкомащабна военна операция

...
Дамаск. Правителствената сирийска армия започна подготовка за широкомащабна военна операция
Коментари Харесай

„Военное обозрение“: Сирийската армия се готви за широкомащабно настъпление в Идлиб

Дамаск. Правителствената сирийска войска стартира подготовка за широкомащабна военна интервенция по освобождението на северозападната провинция Идлиб. На следените от терористите територии се популяризират листовки с апел към мирните поданици да изоставен домовете си по време на бойните дейности, предава профилираният портал „ Военное обозрение “ .
Както оповестява проправителственият сирийски вестник Al Watan, хеликоптери на армията на президента Башар Асад са почнали да разхвърлят листовки с апел към жителите да изоставен домовете си преди началото на широкомащабната интервенция по освобождение на територията от терористи. Изданието не оповестява датата на началото на настъплението на сирийската войска.
Междувременно, към този момент трети ден се водят яростни боеве сред държавната войска и джихадистите. На 22 май силите на Дамаск са отразили три масирани офанзиви на терористите, извършени от провинция Идлиб. Нападенията са били с потребление на тежка бронетехника, реактивни системи за залпов огън (РСЗО), „ джихад-мобили “ и самоубийци. Ожесточени боеве с потребление на авиация са се водили и в сряда в региона на град Кафр-Набуда.
В същото време съветското външно министерство оповестява, че Съединени американски щати са инициирали медийна акция, в която упрекват Москва и Дамаск, че бомбардират цивилен обекти в провинция Идлиб, в това число лечебни заведения и учебни заведения.
„ Дезинформацията е пусната със глобата на формалните управляващи на Съединени американски щати. Работата е в това, че на Вашингтон му е преференциално да резервира ненарушим по този начин наречения идлибски териториален анклав “, се споделя в известието на дипломатическото ведомство на Русия.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР