Дамаск/Анкара. Колона от бронетехника на турската армия е обстреляна от

...
Дамаск/Анкара. Колона от бронетехника на турската армия е обстреляна от
Коментари Харесай

В Сирия обстреляха военен конвой на турската армия

Дамаск/Анкара. Колона от бронетехника на турската войска е обстреляна от страна сирийските държавни войски в провинция Идлиб.
Трима цивилни лица са убити, а 12 други ранени след въздушни удари на държавните сили на Дамаск, които поразиха позиции покрай турски боен ескорт, който се насочваше към бдителен пост в Сирия. Това се споделя в известие от Министерството на защитата на Турция, представено от вестник Yeni Safak .
Наблюдателният пункт, ситуиран на 88 километра от границата сред Турция и Сирия, е основан през април 2018. Провинция Идлиб е бастион на опозицията от началото на гражданската война в Сирия, напомня изданието.
По-рано основаната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права (СОЧП) заяви, че при ударите на сирийските държавни войски покрай позиции на турския ескорт в северозападната провинция Идлиб е умрял един човек, а двама други са потърпевши.
Според информация на телевизионния канал NTV , огромната колона бронетехника се е придвижвала от бдителен пост номер 7 в Идлиб към пост номер 9 за усилването му. Отбелязва се, че прехвърлянето на военна техника се е наложи по отношение на това, че 9-ти пост се е оказал в центъра на настъплението на сирийските войски. Медията твърди още, че държавните сили са нанесли удари по маршрута на конвоя. Някои снаряди са се взривили наоколо до бронетехниката.
За да избегне загуби, колоната е спряла. Командването на турските въоръжени сили е изпратило в региона на случая дронове.
Междувременно, съгласно информация на телевизионния канал Haberturk , конвоят е влезнал рано сутринта на територията на Сирия от страна на обитаемото място Рейханль в провинция Хатай. Машините са се движили към турския бдителен пост номер 9 и към град Хан Шейхун по трасето Дамаск-Алепо, когато се е случил обстрелът.
Министерство на външните работи на Сирия преглежда изпратената от Турция военна колона с оръжие и муниции за терористите в провинция Идлиб като посягане на своя народен суверенитет и смята, че по този метод Анкара доставя военна помощ на бойците от групировката „ Джебхат ан-Нусра “.
Както заяви по-рано сирийският ТВ канал Al Mayadeen , сирийската войска влезе в неделя в град Хан Шейхун след яростни боеве с терористите от екстремистките групировки „ Джебхат ан Нусра “ и „ Джейш ал Иза “. Според информацията на медията, войската се движи напред и се намира на разстояние 500 метра от трасето Дамаск-Алепо.
Командването на Въоръжените сили на републиката сложи пред бойците задачата да върнат под надзор сектора от тази стратегическа автомагистрала, преминаваща през провинция Идлиб.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР