Дали Новогодишният концерт по телевизията е по-важен от хибернацията на

...
Дали Новогодишният концерт по телевизията е по-важен от хибернацията на
Коментари Харесай

Полски защитници на мечките се обявиха против новогодишен концерт в планината

Дали Новогодишният концерт по малкия екран е по-голям от хибернацията на мечките в Татрите? Въпросът опълчва полската социална телевизия на природозащитници в Закопане, съобщи Франс прес.

Шоуто, проведено по традиция на 31 декември от телевизия TVP1, притегля десетки хиляди души на място и милиони телезрители.

Досега сцената се издигаше покрай центъра в Закопане. Тази година обаче телевизия TVP1 реши да реалокира събитието покрай огромния трамплин във Виелка Крокиев, където се провеждат надпревари по ски-скокове.

Местят Веско в "Белица "

Основателят на локалния в. "Тигодник подхалански " Йежи Юрецки незабавно би сигнал за паника, обявявайки, че шумът от концерта и фойерверките ще разбудят и уплашат заспалите зимен сън мечки, които живеят наоколо. Той стартира петиция против организирането на Новогодишния концерт, която за няколко дни събра 27 000 подписа. Почти толкоз са и жителите на градчето.

"Наблизо има мечки, които живеят в бърлоги ", разясниха от дирекцията на локалния народен парк. "Точният брой на мечките е мъчно да бъде открит. "

Миналия уикенд стотици млади поданици на Закопане участваха в протестна проява, като носеха манекен на мечка и настояха кметството да смени мястото на концерта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР