Дали има нагласена обществена поръчка за закупуване на точно определена

...
Дали има нагласена обществена поръчка за закупуване на точно определена
Коментари Харесай

Нагласено ли е? Обществена поръчка за кметска лимузина - колата е точно тази, която Actualno.com предвиди

Дали има нагласена социална поръчка за закупуване на тъкмо избрана лимузина от кмета на община Хаджидимово Людмил Терзиев? и надлежно притежателя ѝ, която дава отговор на желаните параметри - а какво се случва с написаното в материала към този момент наподобява все по-ясно след отварянето на офертите по поръчката.
Както към този момент съобщихме тъкмо такава кола, вид лимузина, каквато желае кметът Людмил Терзиев, има софийската компания " Хермес Ауто Груп " ЕООД, чиято съществена активност е лизинг и търговия с коли. Тя е и единствената, подала оферта за осъществяване на публичната поръчка от Хаджидимово.

Прогнозната стойност за доставката беше 69 999 лева, а цената, дадена от " Хермес Ауто Груп ", е 69 799 с Данък добавена стойност (58 166 лева без ДДС) - с 200 лв. по-малко.  
Припомняме, че детайлите от описанието на автомобила " Mercedes-Benz S350d L 4M AMG line facelift " съответстват едно към едно с тези от уеб страницата на сдружението и са вписани в техническата спецификация. Освен това, още все още на оповестяването на поръчката към този момент беше вписано, че колата е продадена.
Сравнение сред данните в уеб страницата за този автомобил и в техническата спецификация сочи, че съвпадението сред търсена и " открита " кола е буквално. Даже редът, по който са разказани характерностите, съответствува.
Интересен подробност в минималните условия за колата е, че тя би трябвало да има " клипси за детски столчета на задните места ". Посочени са толкоз дребни елементи, че дори седалките би трябвало да са с противоположен тегел, горен панел на таблото в синтетична кожа, с декоративни детайли от евкалипт в мрачно кафяво и емайл.

Въпреки нередностите по оповестената социална поръчка, тя не е обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
Справка в протокола на комисията за избор на реализатор сочи, че има неналичия в Единния европейски документ за публични поръчки (ЕЕДОП), подаден от " Хермес Ауто Груп ".
В основанията, свързани с наказателни присъди, претендентът не е дал отговор на въпроса дали информацията е налична и безвъзмездна за органите от база данни в държава-членка на Европейски Съюз. Не са разказани доставки, сходни с предмета на поръчката. Документът не съдържа и годен електронен автограф на представляващия сдружението Светла Кръстева.
Дадени са пет работни дни за корекции в него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР