Дали досегашният регионален министър Николай Нанков ще остане в Министерството

...
Дали досегашният регионален министър Николай Нанков ще остане в Министерството
Коментари Харесай

Новият регионален министър кани стария да ѝ бъде заместник

Дали досегашният районен министър Николай Нанков ще остане в Министерството на районното развиване и благоустройството - отговорът на новия районен министър Петя Аврамова е, че " считам, че такива хора би трябвало да бъдат включени в работата, където са натрупали познание и опит ". Той ще бъде един от стълбовете в министерството, в случай че одобри да е зам.-министър , съобщи Аврамова, уточнявайки, че още няма решение по въпроса.

Попитана от Българска национална телевизия къде тогава отива отговорността на Нанков , откакто може да остане в Министерство на регионалното развитие, тя отговори, че оставката поради случилото се в Своге не означавало съответна виновност на Нанков за случая, а вдишване на политическа отговорност . Смятам, че не би трябвало да влизаме в елементи дали този човек би трябвало да работи, акцентира Аврамова, която подсети и, че следствието още тече.

Политика за нови, магистрални пътища, рехабилитация на републиканската пътна мрежа и ускорено довеждане докрай на водната промяна – това са целите на новия районен министър Петя Аврамова. Тя не пропусна да каже, че ТОЛ системата също е приоритет – поради предстоящите повече доходи – към 1 милиарда лв., с които да се работи за нови пътища и рехабилитация на към този момент съществуващите. Други източници на финансиране са пари от държавния бюджет и публично-частно партньорство.

Конкретно Аврамова уточни, че Автомагистрала " Хемус " би трябвало да бъде приключена – поради уравновесеното развиване на районите. Разчетът е 2024 година Автомагистрала " Хемус " да бъде приключена. За мен доста значим е и скоростният път Видин – Ботевград, който да свърже Дунав мост 2 с Автомагистрала " Хемус ". Важен е пътят от Русе до Велико Търново, значима е и Автомагистрала " Струма ", изброи министърът.

По отношение на контрола върху инфраструктурните планове, новият районен министър си сложи задача – да няма нито един обект, върху който да не е извършен действителен надзор.

Изключително доста разгадавам на екипа на районното министерство (МРРБ), това е едно от най-старите министерства, акцентира Аврамова. Тя разгласи, че " би трябвало " да ръководи Министерство на регионалното развитие в симбиоза – и като инженер, и като политик .

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР