Дали анонсираните от бившия министър на икономиката Кирил Петков промени

...
Дали анонсираните от бившия министър на икономиката Кирил Петков промени
Коментари Харесай

Ръководството на консолидационната компания се промени след конкурса, обявен от Кирил Петков

Дали обявените от някогашния министър на стопанската система Кирил Петков промени в Държавната консолидационна компания (ДКК) ще продължат към този момент не е известно, само че назначените от него шефове към този момент не са част от управлението на компанията.

Едната причина е, че Валери Белчев стана министър на финансите на мястото на Асен Василев, който дружно с Петков даде началото на нов политически план. Другата е, че в края на септември изп. шеф, избран от Петков до момента в който бе на поста, Анастас Гогов е бил освободен. Това се вижда от информация в Търговския указател.

Междувременно в сряда от ДКК изпратиха известие, с което в управлението откакто посредством конкурс са определени нови членове на Съвета на шефовете. Те са Александър Михайлов и Чавдар Христозов. Освен това Ваня Караганева, която е самостоятелен представител на Съвета на шефовете на ДКК от септември, към този момент е представител на страната след състезанието на министерството. Новите членове се причисляват към досегашния управителен състав на ДКК, който включва Рая Каназирева (изпълнителен директор), Радостин Вазов и Диляна Софиянска.

Още откакто пое поста Кирил Петков съобщи промени в две проблематични структури - Българската банка за развиване и ДКК. Петков и управлението на компанията влизаха неколкократно в конфликти като те нападнаха дейностите му като оповестиха, че двамата, назначени от него, са заели постовете без конкурс, което опонира на Закона за обществените предприятия. В отговор министърът уточни, че той е назначил краткотрайно изпълняващи в съвета, тъй като, когато изтичат средства от страната, не може да се чака всички процедури да минат, без да се предприеме нещо. Междувременно бе разгласен и конкурс, резултатите от който бяха оповестени през вчерашния ден.

Петков разгласи през юни, че държавната компания " Монтажи ", която е под шапката на Държавната консолидационна компания (ДКК), също както и, е сключвала контракти с подизпълнители за осъществяване на предоставени на нея действия, като са плащани милиони в задатък.

Подобна скица с присъединяване на ДКК и " Монтажи " и при плана за създаване на държавния комплекс в " София тех парк ". Впоследствие министърът на стопанската система от поста му на изпълнителен шеф.

През април се разбра, че държавното управление на Борисов, което тогава бе към този момент в оставка,. С този ход на поста бе " бетониран " таман Явор Спасов.

ДКК ръководи милиони, защото сплотява всички държавни компании под шапката на Министерството на стопанската система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР