Дългоочакваното завръщане на книжния пазар в София бе белязано от

...
Дългоочакваното завръщане на книжния пазар в София бе белязано от
Коментари Харесай

По 40 хил. за „сергия“ на книжния пазар в София

Дългоочакваното завръщане на книжния пазар в София бе белязано от скандал. По 40 000 лв. ще коства един първокласен щанд. Ще бъдат инсталирани общо седем такива. Това значи, че общата стойност ще надвиши 276 хиляди лв. без Данък добавена стойност.
Щандовете имали свое осветяване, отопление и стъклен заслон при дъжд и сняг и ще са под металните перголи, които бяха сложени на площад " Славейков " през 2019 година От общинското сдружение " Пазари Запад " ЕАД, което ще ги стопанисва, акцентират, че това са преместваеми обекти за краткотраен хартиен пазар.

„ 40 хиляди лв. за един стелаж от стъкло и метал - продължава наклонността да се слагат извънредно скъпи произведения на площад „ Славейков “, уточни Методи Лалов от „ Демократична България “, визирайки поставените при ремонта на площада пейки за 2125 лв. едната, наречени архитектурни композиции за сядане.

„ Сглобяемя къща с повърхност от 50 кв.м излиза малко по-скъпо “, добави Петко Димитров от Българска социалистическа партия.

„ Това е дълговечно и качествено осъществяване с ювелирна и дизайнерска стойност “, отговори на рецензиите представителят на „ Пазари Запад “.

„ Това е оптималната цена, която позволяваме за тези библиотеки-щандове. Предстои провеждането на конкурс и тя може да се понижи “, уточни Николай Стойнов от ГЕРБ. По думите му инвестицията в тези щандове ще се върне за 2-3 години.

„ Да сложим сглобяеми бараки на площад „ Славейков “ ли желаете, обърна се Георги Георгиев към опозицията. „ Или да върнем книгите в кашони от банани, или изобщо да не връщаме книжарите “, продължи той.

В последна сметка гласовете на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация предлагането да се позволи на „ Пазари Запад “ да разходва тези средства за щандове бе утвърдено от комисията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР