Дългоочакваното завръщане на Григор Димитров пред родна публика се оказа

...
Дългоочакваното завръщане на Григор Димитров пред родна публика се оказа
Коментари Харесай

5000 в "Арена Армеец" не успяха да помогнат на Григор Димитров

Дългоочакваното завръщане на Григор Димитров пред родна аудитория се оказа разочароващо - както за най-хубавия български тенисист в историята, по този начин и за над 5000 фенове в зала " Арена Армеец ". Публиката направи каквото можа (всъщност доста повече от допустимото по писаните и неписаните етични правила на спорта), само че не съумя да помогне на 31-годишния хасковлия да завоюва първия си мач на " София Оупън ", откогато завоюва купата през 2017 година

След като по право почива на старта на главната скица на българския шампионат от категория " АТР 250 ", поставеният под №3 Димитров отстъпи пред беларусина Иля Ивашка с 3:6, 6:7 (3) след съвсем два часа игра на централния корт.

Посрещнат с мощни възгласи от феновете по трибуните и приветстван бурно и даже невъздържано при всяко извоювано разиграване, Григор стартира доста нервно мача и това се оказа решаващо за изхода на първия сет. Българският топтенисист позволи два брейка в подаването си и пропусна единствената точка за пробив в сервиса на противника си.

През втората част Димитров стабилизира играта си и отрази всички четири брейкбола, които се откриха пред Ивашка, в това число два следващи при мачболи в 12-ия гейм. Само че някогашният №3 в света по този начин и не откри метод да пробие съперника си, пропускайки още шест шанса. В тайбрека още веднъж беларусинът беше този, който игра по-спокойно и по-точно и постави завършек на мача с третата си опция след 1:51 ч.

 

НА ДВОЙКИ

Непосредствено преди мача на Григор Димитров своята първа победа на равнище АТР извоюва дуетът Янаки Милев (18 г.) и Пьотр Нестеров (19 г.). Двамата български младежи, които получиха " уайлд кард " за главната скица на " София Оупън ", отстраниха в I кръг американските близнаци Джак Ванс и Джейми Ванс с 6:4, 6:4.

На 1/4-финалите Милев и Нестеров ще срещнат поставените под №2 Рафаел Матош (Бразилия) и Давид Вега Ернандес (Испания). Двубоят е финален в програмата на корт №1 за четвъртък, която стартира в 12:00 ч. с мач на сингъл сред Оскар Оте (Германия) и Камил Майхжак (Полша).

Не преди 13:30 ч. ще стартира първият 1/4-финал от шампионата при двойките, в който също ще има българско присъединяване - Александър Донски и Александър Лазаров ще се изправят против водачите в схемата от Италия Симоне Болели и Фабио Фонини.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР