Дългоочакваното инвестиционно предложение за изграждане на иновативен завод за сглобяване

...
Дългоочакваното инвестиционно предложение за изграждане на иновативен завод за сглобяване
Коментари Харесай

Стартира процедурата по строежа на голям завод

Дългоочакваното капиталово предложение за създаване на новаторски цех за сглобяване на електрически коли e.GO е постъпило в Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен, заяви шефът ѝ инж. Зорница Йоткова. Това е една от първите и нужни стъпки, с цел да може да се получи позволение за градеж на промишлената постройка.

От уведомлението излиза наяве, че бъдещият цех ще се намира в Индустриален парк " Балкан ", ситуиран в Северната промишлена зона на Ловеч. Възложителят на плана е " НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ " АД Ловеч, в чийто Съвет на шефовете влизат братът на Кирил Домусчиев - Георги Домусчиев, Томас Бладес, Авто парк България, Тимо Вамиг, Матиас Пройс и Асен Хинов. Площта на терена, върху който ще се разположи индустриалната база, е 173 511 кв. м. От нея към 17 декара ще бъдат планувани за паркинг зони.

Припомняме, че в средата на лятото предходната година Кирил Петков, който тогава бе длъжностен министър на стопанската система, подписа меморандум за създаване на цех за произвеждане на електрически коли в Ловеч с представители на немската компания Nеxt.е.GО. В него бе посочено, че инвестицията, привлечена от Автомобилния клъстер в България, ще бъде към 140 млн. евро, като до края на 2021 година се очакваше да бъдат разкрити 1000 нови работни места. Това обаче по този начин и не се случи, а занапред ще стане ясно дали ще се изисква правенето на оценка за влияние върху околната среда /ОВОС/ на плана и по кое време най-рано може да стартира строителството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР