Дългоочакваният реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър за титлата

...
Дългоочакваният реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър за титлата
Коментари Харесай

Реваншът Фюри - Уайлдър ще се проведе през февруари 2020 г.

Дългоочакваният реванш сред Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър за купата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) ще се организира на 22 февруари 2020 година Това разгласи английският боксьор по време на присъединяване в телевизионното предаване " Сега или в никакъв случай " по ESPN.

Фюри заяви, че контракт с Уайлдър към този момент е подписан.

" Да, разбрахме се и мач ще има на 22 февруари следващата година. Договорът е подписан, мачът ще бъде в Лас Вегас. Аз го оповестявам пръв по малкия екран ", сподели Фюри.

Двамата излязоха един против различен на кръга на 1 декември 2018 година, като срещата посред им приключи наедно. Фюри доминираше в конфликта, само че два пъти беше пратен в нокдаун и дуелът приключи без победител. Тогава срещата беше в Лос Анджелис в зала " Степълс сентър ".

Това беше и първият по-сериозен мач след тригодишно неявяване на Фюри от кръга. Той детронира Владимир Кличко през 2015 година, отнемайки му купите на IBF, WBA, WBO и IBO, само че по-късно беше махленски в приложимост на кокаин, а по-късно последва отричане.

Фотогалерия: Боксовата борба сред Уайлдър и Фюри >

През 2019 година Фюри към този момент записа един мач. Той победи с нокаут германеца Том Шварц в Лас Вегас още във втория рунд. На 14 септември британецът ще се бие с шведския боксьор Ото Валин, като срещата още веднъж ще бъде в щата Невада.

На професионалния кръг Фюри има 29 мача, като завоюва 28 от тях и към момента е непобеден.

Уайлдър, който държи международната купа на WBC от януари 2015 година ще се бие с Луис Ортис, като се чака това да се случи през ноември или декември. Американецът към този момент победи един път кубинския боксьор, като го нокаутира през март 2018 година През тази година Уайлдър записа един мач през май, когато нокаутира в първия рунд американеца Доминик Бризийл.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР