Дългоочакваната голяма новина за всички фенове на футбола вече е

...
Дългоочакваната голяма новина за всички фенове на футбола вече е
Коментари Харесай

Ла Лига и Серия А се завръщат в ефира на MAX Sport през юни

Дългоочакваната огромна вест за всички почитатели на футбола към този момент е реалност – президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви публично, че шампионатът може да се възобнови на 11 юни с класическото градско дерби сред Севиля и Реал Бетис. По проект, в случай че няма утежняване на епидемиологичната конюнктура в Испания, дуелът ще се играе в четвъртък вечер от 22:00 часа и ще се излъчи директно по MAX Sport 4. Oстаналите мачoве от XXVIII кръг се чака да се изиграят в дните сред 12 юни и 14 юни и също ще са част от програмата на спортните канали на А1.

Битките в испанския футболен шампионат бяха прекратени в средата на месец март, откакто болестта с COVID-19 доближи и Иберийския полуостров. Дотогава се бяха изиграли 27 цялостни кръга, като водач в класирането е Барселона, който има две точки задатък пред втория Реал Мадрид. По първична информация от испанската футболна федерация, в случай че няма спомагателни затруднения в страната, свързани с ковид, Ла Лига ще дефинира своя първенец след изиграването на цялостната стратегия от 38 кръга.

Вчера вечерта спортният министър на Италия Винченцо Спадафора удостовери, че Серия А може да бъде възобновена от 20 юни, в случай че обстановката в страната го разрешава. MAX Sport има подготвеност да стартира директните предавания от Апенините, незабавно щом срещите от шампионата стартират да се организират.

Преди подновяването на Примера Дивисион и Каучото, MAX Sport ще продължи да излъчва и събитията на UFC, които бяха едни от първите спортни събития след началото на пандемията. Този уикенд, в следващата от тях – UFC Fight Night от Лас Вегас, на осмоъгълника ще се качи и българската ММА звезда в тежка категория Благой Иванов. Багата ще се изправи против бразилеца Аугусто Сакай, като борбата сред тях е тъкмо преди главния мач на вечерта, в който един против различен ще излязат някогашният първенец в полусредна категория Тайрон Уудли и Жилберт Бърнс.

Двубоят на Иванов против Сакай бе в началото плануван за началото на месец май като част от UFC 250 в Сао Пауло, само че поради ковид беше отсрочен. Това ще е пета борба за българина в UFC, като досега той има 2 победи (срещу Бен Ротуел и Тай Туиваса) и две провали (от Жуниор дос Сантос в дебюта си и против Дерик Люис в последния си двубой). 29-годишният Сакай има единствено едно проваляне в ММА кариерата си, като представянето му, откогато стана част от UFC, е впечатляващо – три триумфа в три мача. UFC Fight Night от Лас Вегас с присъединяване на Благой Иванов ще се излъчи директно на 31 май от 04:00 ч. сутринта по MAX Sport 2.

Още един спорт ще възобнови директните си излъчвания в ефира на MAX Sport и това е тенисът. От 3 до 6 юни чешката столица Прага ще е хазаин на шампионата Prague Tennis Open от WTA, който ще се организира в ексцентричния формат от 6 участнички, разграничени в две групи от по три тенисистки всяка. Участие все още са удостоверили 5 представителки на страната хазаин Чехия, измежду които международната №3 Каролина Плишкова, 20-годишната млада вяра Маркета Вондрушова (18-а позиция в международната ранглиста), както и представителките на Топ 32 Каролина Мухова, Екатерина Александрова (рускинята е единственият участник, който не е представител на Чехия) и Барбора Стрицова. Мачовете от груповата фаза стартират на 3 юни, а финалът е очакван за 6 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР