Дългогодишният началник на Регионалното управление на образованието в Ловеч и

...
Дългогодишният началник на Регионалното управление на образованието в Ловеч и
Коментари Харесай

Удостояват посмъртно Еленко Начев със званието "Почетен гражданин на Ловеч"

Дългогодишният шеф на Регионалното ръководство на образованието в Ловеч и някогашен шеф на българското учебно заведение в Прага Еленко Начев ще бъде почетен посмъртно със званието „ Почетен жител на Ловеч “. Решението е на локалния общински съвет.

Начев отдава доста години от живота си за развиването и подобряването на просветителната среда освен в Ловеч.

В професионалната си кариера минава от учител по математика, заместник-директор и шеф в ловешки учебни заведения до шеф на Българското приблизително общообразователно учебно заведение “Д-р Петър Берон ” в Прага. След това е шеф на отдел в Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч, а по-късно и шеф на Регионалното ръководство на образованието – Ловеч 

Преди да почине в края на предходната година Начев беше консултант на министъра на образованието Сашо Пенов.

Предложението да бъде почетен със званието „ Почетен жител на Ловеч е кмета Корнелия маринова и е подкрепено от Регионалното ръководство на образованието, съюза на работодателите и министерството на образованието.

Настоящият шеф на РУО в Ловеч Иваничка Буровска, която работи дълги дълги години с Еленко Начев уточни:

„ Еленко Начев е една от емблематичните персони в област Ловеч, предаващ своята обич към знанието, към моралните и духовните полезности на своите възпитаници. Учеше всички ни на добрина и мъдрост. Умело ръководеше дейностите в междинното обучение, кардинално и отговорно. Стремеше да оказва помощ на всички просветителни институции, само че най-много популярен математик, преподавател, шеф, само че най-много човек. “

Официалното регистриране в Книгата на почетните жители на  Ловеч и връчване на удостоверението ще стане на тържествена гала по случай празника на града - 11 май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР