Дългогодишният бивш вече председател на движение "Русофили", сега лидер на

...
Дългогодишният бивш вече председател на движение "Русофили", сега лидер на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата даде на съд Николай Малинов

Дългогодишният някогашен към този момент ръководител на придвижване "Русофили ", в този момент водач на политическата партията "Възраждане на отечеството " Николай Малинов е даден на съд от спецпрокуратурата за шпионство и изнасяне на държавни секрети.

Държавното обвиняване разгласява известие, в което написа, че е импортиран обвинителен акт в Специализирания съд против "политически водач с букви Н.М., който се е сложил в услуга на непозната организация ".

Малинов се явява на парламентарните избори като част от коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република " дружно с някогашния министър председател от Българска социалистическа партия Жан Виденов.

От прокуратурата оповестяват, че в хода на следствието са извършени голям брой процесуално-следствени дейности - разпит на очевидци, претършуване, изземване и персонален обиск, направени са две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на материалните доказателства, събрани са информации и документи.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

През 2019 година Малинов беше задържан за шпионаж. След като беше пуснат от ареста, ръководителят на "Русофили " отиде в Москва, с цел да бъде награден персонално от президента Владимир Путин с медал.

През февруари 2020 година името на Малинов изскочи още веднъж около шумното блокиране от Съединени американски щати на българския арбитър Андон Миталов поради корупция. Миталов е магистратът, който пусна обвинявания в шпионаж Николай Малинов да пътува до Москва за срещата с Путин.

Самият Малинов тогава отхвърли да познава съдията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР