Дълго засенчвана от съседката си Великобритания, днес Шотландия вече не

...
Дълго засенчвана от съседката си Великобритания, днес Шотландия вече не
Коментари Харесай

Задължително трябва да посетите тези 10 места в приказна Шотландия

Дълго засенчвана от съседката си Англия, през днешния ден Шотландия към този момент не е загадка. От антични крепости до изчезнали вулкани и, да, уиски обиколки, вижте някои забележителности и завършения, които не би трябвало да пропускате тук.

Остров Скай

Най-големият остров във вътрешните Хебриди, остров Скай е прочут със своите живописни риболовен селища, средновековни крепости и неповторимо зелени пейзажи.

Експресът за Хогуортс

Фенове на Хари Потър, това е за вас - Jacobite, който работи всяко лято от 1984 година насам като част от железопътната линия West Highland, е изиграл ролята на " Хогуортс експрес " във кино лентата за дребния вълшебник.

Игрите Хайленд

Провеждат се всяка пролет и лято в цялата страна. Игрите са празник на всички - шотландци и келти. Тук има гайди, занимания, танци и обичайни шотландски спортове като мятане на чук или мятане на дънери.

Лох Нес

Всеки е чувал за чудовището от Лох Нес, само че в действителност това е езеро, за което се носи легенда, че в него живее страшилище. Откроява се с хубостта на заобикалящата го дива природа.

Каландски камъни, Външни Хебриди

За сбирка от каменни монументи, издигнати преди към 3000-4000 години, се счита, че са били употребявани за отбелязване на значими точки в лунния цикъл. Според един мит обаче, те са вкаменени колоси, които отхвърлят да се извърнат към християнството.

Архитектурата на Единбург

От блестящата, съвременна постройка на Шотландския парламент до огромния палат Единбург архитектурата на града е толкоз красива и разнообразна и си коства минимум един ден обиколка. Старият град в Единбург и новият град са включени в листата на международното
културно завещание на ЮНЕСКО и са ентусиазъм за дизайна на Джордж Гибсън за Магьосникът от Оз.

Глазгоу

Единбург може да е формалната столица, само че Глазгоу е де факто столица на културата на страната: тук ще намерите Шотландската опера, Шотландския балет, Националния спектакъл и голям брой международно известни музеи и галерии.

Уиски дестилерии

В Шотландия малко неща са по-изтънчени и незабравими от пиенето на уиски, до момента в който се наслаждавате на природата. Посетете един от петте региона, в които се създава уиски (Campbeltown, Highland, Islay, Lowland и Speyside), с цел да го разберете.

Изкачване на вулкан

Катеренето на върха на изчезналия вулкан е рядко наслаждение. А още по-уникално е да можеш да се разходиш по върха на липсващ вулкан и да имаш аспект към столицата.

Катедралата Сейнт Андрюс

Построена през 1158 година, тази римокатолическа катедрала през днешния ден е значително разрушена. Тя остава най-голямата черква, която в миналото е била строена в Шотландия.

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР