"Дълго време говорихме, че прокуратурата не действа добре, сега виждаме,

...
"Дълго време говорихме, че прокуратурата не действа добре, сега виждаме,
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Прокуратурата работи на високи обороти, след като стигна до президента и Божков


"Дълго време говорихме, че прокуратурата не работи добре, в този момент виждаме, че се работи на високи обороти. След като прокуратурата може да стигне до президента или до най-богатия мъж на България, когато има подозрения, че са нарушили закона, е добре. Дадена е поръчка на всички вероятни фронтове. " Това разяснява пред Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев във връзка СРС аферата с Румен Радев и ареста на Васил Божков.

Нямало интервенция на Съединени американски щати в последните дейности на прокуратурата, съгласно Плевнелиев. Действало се уверено и се стигало до най-високите равнища до най-богатите хора на страната, които са и най-влиятелните.

Скандала със СРС аферата на Радев той назова просташки. "Той демонстрира морала на президента, който плюеше и по Народното събрание, и по държавното управление. Изживяваше като опция. Ето виждате, че не е никаква опция. Факт е, че президентът е нарушил закона. И от тук нататък всички негови приказки за господство за закона са насериозни ", сподели Плевнелиев.

За трите години от мандата си Редев нищо не приключил, държал се единствено като човек на опозицията. "Той работеше единствено за себе си. Това, което основният прокурор направи, питайки във връзка с проблема с президента, е вярно. А на Радев към този момент не му имаме вяра. Защото наруши закона като назначи доближената нему девойка Генчева ", сподели Росен Плевнелиев.

Радев щял да се бори за втори мандат, съгласно Плевнелиев, с цел да избяга от правораздаване поради нарушаването на закона през 2014 година

"Радев има слънчев мандат. Няма проблемите, които имахме Първанов и аз. Правителството в този момент се държи умно. Апелирам към Радев - в случай че отиде на 9 май в Москва, той ще има сериозен проблем. Защото историята е споделила, че сред Хитлер и Сталин не е имало разлика ", сподели Плевнелиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР