Дълго време Facebook бе най-популярното приложение и най-популярната социална мрежа,

...
Дълго време Facebook бе най-популярното приложение и най-популярната социална мрежа,
Коментари Харесай

Facebook все повече се превръща в копие на TikTok

Дълго време Фейсбук бе най-популярното приложение и най-популярната обществена мрежа, която изглеждаше безусловно непобедима в зенита си.

Появата на TikTok обаче лиши превъзходството на обществената мрежа на Meta и накара конкуренцията да прави всичко допустимо, с цел да замязя на младежката платформа за видео шерване. 

Instagram и YouTube вкараха Shorts и Reels, с което направиха съществени крачки в тази посока, а наподобява, че и Фейсбук желае да копира супер сполучливия модел на TikTok. 
 Снимка 548125
 

Наскоро The Verge споделиха, че са попаднали на вътрешен документ от Фейсбук, в който шефът нa мобилното приложение Том Алисън преглежда опцията Фейсбук да се промени и да предложи сходно на ТikTok прекарване. 

Документът загатва въвеждането на Discovery Engine в главната страница на Фейсбук, който много ще прилича For You страницата на TikTok. 

Това значи, че стената ни би се изпълнила с повече наличие, което логаритмите на Фейсбук смятат за уместно за нас, формирано главно от видео клипове. 
 Снимка 577909
 

Ще виждаме по-малко наличие от приятелите си и повече от непознати за нас, само че въпреки всичко набиращи известност създатели. 

Целта на Алисън и хората му наподобява е да привлекат по-младата публика и да усилят гледаемостта на по-кратките видеа - както се случва при ТikTok. 

Писмото също по този начин загатва, че водачите на Фейсбук обмислят да върнат Messenger под шапката на Фейсбук, откакто преди години двете услуги се разделиха в обособени мобилни приложения.

За момента разкритията не са коментирани публично от Фейсбук или Meta, само че не виждаме причина да се съмняваме в тяхната меродавност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР