Дълго време Facebook бе най-популярното приложение и най-популярната социална мрежа,

...
Дълго време Facebook бе най-популярното приложение и най-популярната социална мрежа,
Коментари Харесай

Ще стане ли Facebook копие на TikTok

Дълго време Фейсбук бе най-популярното приложение и най-популярната обществена мрежа, която изглеждаше безусловно непобедима в зенита си.
 Meta, Фейсбук, Instagram и допустимо ли е обществените мрежи да бъдат спрени в Европа
Ще изчезнат ли Фейсбук и Instagram от Европа

Още компликации за Зукърбърг

Появата на TikTok обаче лиши превъзходството на обществената мрежа на Meta и накара конкуренцията да прави всичко допустимо, с цел да замязя на младежката платформа за видео шерване.

Instagram и YouTube вкараха Shorts и Reels, с което направиха съществени крачки в тази посока, а наподобява, че и Фейсбук желае да копира супер сполучливия модел на TikTok.
 Снимка 548125

Наскоро The Verge споделиха, че са попаднали на вътрешен документ от Фейсбук, в който шефът нa мобилното приложение Том Алисън преглежда опцията Фейсбук да се промени и да предложи сходно на ТikTok прекарване.

Документът загатва въвеждането на Discovery Engine в главната страница на Фейсбук, който много ще прилича For You страницата на TikTok.

Това значи, че стената ни би се изпълнила с повече наличие, което логаритмите на Фейсбук смятат за уместно за нас, формирано главно от видео клипове.
 Снимка 577909

Ще виждаме по-малко наличие от приятелите си и повече от непознати за нас, само че въпреки всичко набиращи известност създатели.

Целта на Алисън и хората му наподобява е да привлекат по-младата публика и да усилят гледаемостта на по-кратките видеа - както се случва при ТikTok.

Писмото също по този начин загатва, че водачите на Фейсбук обмислят да върнат Messenger под шапката на Фейсбук, откакто преди години двете услуги се разделиха в обособени мобилни приложения.
 Шерил Сандбърг, Фейсбук и решението ѝ да овакантяване компанията
Фейсбук и Meta остават без основен човек

14 години са задоволителни за Шерил Сандбърг

За момента разкритията не са коментирани публично от Фейсбук или Meta, само че не виждаме причина да се съмняваме в тяхната меродавност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР