Дълго очаквахме този момент – да можем отново да пътуваме

...
Дълго очаквахме този момент – да можем отново да пътуваме
Коментари Харесай

Топ 5 дестинации на Airbnb


Дълго чакахме този миг – да можем още веднъж да пътуваме до съвсем всяка точка на планетата. Airbnb обяви и топ дестинациите за тази година въз основата на резервациите, трендовете при избора на място за отмора или завършения и  показа напълно новия дизайн на уеб страницата, който да улесни консуматори да открият своето място. Платформата заяви, че към този момент е помогнала на хората да възнамеряват ваканции допълнително от 72 000 града по целия свят. 

Според данните на Airbnb резервациите за дълготраен престой са най-големите “ за всички времена ”. Само през първите три месеца на 2022 година са два пъти повече в съпоставяне със същия интервал на 2019. Почти половината са за една седмица или повече. А туристите желаят да прекарват повече време на „ неповторими места “.  

Когато става въпрос за вътрешен туризъм, хората по света бягат от градовете в провинцията. В Обединеното кралство това значи от Лондон към Корнуол; в Италия – от Рим към Сардиния, а в Испания – от Барселона до Коста Бланка.  

Тенденцията е хората да се отдалечават и от нормалните дестинации. Вижте топ 5 на най-популярните места за по-дълъг престой за 2020: 
Мелбърн 
Мелбърн е един от най-красивите и космополитни градове в света, одобряван за културната столица на Австралия, той е обичана (или мечтана) дестинация за туристите от разнообразни кътчета на планетата. Огромни зелени паркове, обилие от театри, музеи, художествени галерии, улично изкуство – градът постоянно участва в класациите за най-хубавите градове за живеене. 



Една от историческите туристически атракции в Мелбърн са файтоните, които обаче стопират да се движат от юни – здравето на животните е застрашено. Снимка: Weyne Yew/Unsplash
 Кои са другите желани дестинации в Airbnb за 2022, вижте тук.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР