Дългата автобиография и ласкавите препоръки невинаги са гаранция, че даден

...
Дългата автобиография и ласкавите препоръки невинаги са гаранция, че даден
Коментари Харесай

3 нетипични неща, които се ценят в кандидатите за работа

Дългата автобиография и ласкавите рекомендации не всеки път са гаранция, че даден претендент за работа ще завоюва благоразположението на мениджърите. Има други, не толкоз очевидни неща, които могат да допринесат повече за цялостното усещане на интервюирания и да основат визия дали ще се оправя добре в бъдеще.

От Inc.com са попитали няколко бизнесмени какво търсят в своите бъдещи чиновници.

1. Внимание към детайлите.

Майк Подесто, създател и основен изпълнителен шеф на търсачката за работа Find My Profession, употребява един остроумен трик, с цел да разбере дали претендентите за работа отделят внимание на дребните елементи. От Find My Profession съзнателно позволяват правописни неточности в длъжностната характерност, които би трябвало да бъдат маркирани от евентуалните чиновници.

„ Вниманието към детайлите е доста значимо качество, което търсим у претендентите за работа при нас. Моята дребна загадка е, че в обявите за работа декларирам, че претендентите ще завоюват бонус точки в случай че отбележат правописните неточности в длъжностната характерност. Ще ми повярвате ли в случай че ви кажа, че единствено 5% от претендентите поставят старания, с цел да отчетат грешките? Всички хора от тази група, които сме назначили в компанията, досега се показват ужасно “, споделя Подесто.

2. Желание да задават въпроси.

„ За мен, положителният претендент е този, който е проучил компанията и си е подготвил въпроси “, споделя Келси Майър, съосновател и президент на рекламна организация Influence & Co.

„ Няма нищо по-лошо от това да получите отговор „ не “, когато попитате претендента дали има въпроси към вас. Това демонстрира, че той не е заинтригуван от компанията и че не посреща с необикновен възторг опцията да работи при вас. “, добавя тя.

3. Носят освен CV.

Когато претендентът носи на изявлението за работа материали, които даже не са му били поискани, той демонстрира, че е проведен и виновен, споделя Ким Кауп, съосновател на ZinePak. „ Кандидатите, които идват добре готови за изявлението за работа, демонстрират внимание към детайлите и интерес към организацията. При нас преимущество имат хората, които носят със себе си освен своята автобиография, само че и спомагателни материали, свързани с тяхната предишна работа, както и рекомендации от техните мениджъри. Този табиет приказва доста за претендента, преди той да си е отворил устата “, добави тя.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР