Дълбок поклон пред героите на българската демокрация. Демокрацията в България

...
Дълбок поклон пред героите на българската демокрация. Демокрацията в България
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ припомни от Каолиново: Демокрацията дойде благодарение на този площад. Няма да допуснем отстъпление

Дълбок реверанс пред героите на българската народна власт. Демокрацията в България пристигна с помощта на този площад, с помощта на Каолиново, с помощта на Делиормана, които въстанаха против тоталитарния режим в битката за независимост и народна власт. С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент, се обърна към множеството на площада в Каолиново, където се организира протест на Движение за права и свободи.

Преди малко Христо Бисеров напомни, че в зората на демокрацията едни хора стачкуваха, че има турци в Народното събрание на Република България. Но като факсимиле употребиха името на Апостола на свободата Васил Левски. И не помниха заветите на Левски. Защото главният му завет е за чистата и свята Република, в която всички - и българи, и турци, и други ще живеем наедно и законът ще бъде един за всички, без значение от етнос и вяра, съобщи Мустафа Карадайъ.

Тук, от този район би трябвало да си припомняме и други завещания. Заветът на Кубрат със снопа и стрелите. Една по една се чупят елементарно, само че дружно, като вързоп, е мъчно. Това е признакът на единството в нашата Родина България, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Една част от хората извървяха своето развиване и през днешния ден с горделивост застават един до друг и при мюсюлманите, и при турците, и при депесарите, както и при православните, при християните, при етническите българи. Но, за жалост, би трябвало да си признаем тук, на този площад, пред паметника на героите за демокрацията в България, че след 30 години хора които заемат главните институции в нашата Родина - президент, министър председател, ръководител на Народно заседание търсят разнообразни критерии за разделяне и опълчване. Основават политиката си на омразата, съобщи Карадайъ. Той бе безапелационен, че нито едно разединено общество не е просперирало. Ако желаеме да има разцвет в нашата Родина всички ние би трябвало да работим за единството на нацията, посочи претендентът на Движение за права и свободи за президент.След 30 години на този площад, като установяваме отстъплението от демокрацията, ние от Движението за права и свободи, гордо и почтено заявяваме, че на нашата Родина България й е необходим нов стадий в развиването на демокрацията. Защото България към този момент е член на Европейски Съюз, а в Брюксел никой не се интересува кой какъв етнос има и каква вяра изповядва. Напротив - в Брюксел се интересуват единствено какви каузи е правил индивидът, какъв потенциал и капацитет има и какво може да прави, сподели Карадайъ. И напомни на депесарите, че президентът на АЛДЕ е Илхан Кючюк, на европейската демократична юноша - Антоанета Асенова, зам.-председателят на третата по величина група в Екологичен потенциал " Обнови Европа " е Искра Михайлова, която преди ден бе избрана отново на поста до края на мандата на Екологичен потенциал. А цялата общоевропейска селскостопанска политика се управлява от Атидже Алиева - Вели.

Това е самопризнание за Движение за права и свободи, тъй като то е еднообразно и в Каолиново, и в София, и в Брюксел, тъй като води идентична политика. Но в Брюксел получава едно самопризнание, а в България политически лицемери, които в Брюксел гласоподават едни решения, а в България тъкмо противоположните, се пробват да рисуват подправени облици на Движение за права и свободи у нас, сподели Карадайъ.

А заветите на Левски бяха да се оценяваме по капацитета и потенциала, а не по критерии които да ни разделят. Затова на тези избори ние от Движение за права и свободи споделяме, че е пристигнало време за нов стадий на оценка на критериите за издигане на депутати. Като страна би трябвало да бъдем горди и почтени членове на Европейски Съюз, да оценяваме с критериите на Европейски Съюз, сподели Карадайъ. И акцентира, че тъкмо по критериите на Европейски Съюз с претендента на Движение за права и свободи за вицепрезидент Искра Михайлова въплъщават единството на нацията.

Ние сме образец за спазването на конституцията и законите на страната, а не като някои, които заемат значими постове - президент, министър председател и ръководител на Народно събрание, да газят конституцията и да разделят обществото, сподели Карадайъ.

Той напомни две от националните обединителни дела, които предлага - постигане в най-скоро време на междинните европейски стандарти на живот и основаване на съвет по енергетиката към президента. Ние не сме абонирани да бъдем в дъното на всички стопански индикатори на Европейски Съюз. Трябва да създадем по този начин, че и Народното събрание и държавното управление да работят за постигане на междинните европейски приходи.

Венец и Каолиново имат най-вече представители в листата на ДПС-Шумен, съобщи Хамид Хамид, член на ЦОБ на Движение за права и свободи и втори в листата на региона след лидера Мустафа Карадайъ. Хамид поздрави депесарите с безапелационната победа през юли. Дадохте всичко от себе си, раздадохте се, за което заслужавате една огромна признателност. Сигурен съм, че и този път, макар натиска, който се оказва от разнообразни държавни администрации, институции, горски, ловци, риболовци, жабари и т.н, отново ще бъдем № 1 в Каолиново и област Шумен, тъй като Движение за права и свободи не се плаши от никого, сподели още Хамид.

" За трети път сме на избори, последните два Народното събрание се провалиха, не можаха да сформират държавно управление, макар поръчката, че те са нови, че те ще ръководят. Провалиха се тотално, тъй като отхвърлиха всевъзможни диалози, отхвърлиха се от разговора, от разсъдъка. Затова е време Движение за права и свободи да вземе нещата в свои ръце. Ако погледнете обратно в историята, в такива сложни години за страната, Движение за права и свободи е вземало нещата в свои ръце - получавало е мандат, осъществило е мандат и е измъквало страната от сложната обстановка. А обстановката сега е повече от тревожна - цените на тока скочиха, на питателните артикули гонят върхове, липсва каквато и да е концепция за преодоляване на коронавирус пандемията ", сподели още Хамид. И добави: " Тези дни тук обикалят едни, които споделят, че ще сложат ред в хаоса, само че в действителност бяха изискването да се сътвори този безпорядък. Едни други пък говореха, че ще ги изчегъртат, само че способстваха този безпорядък да се удвои. Затова е време да им дадем отмора, време е да си понесат отговорността, време е страната да вземе нещата в свои ръце, време е Движение за права и свободи да вземе нещата в свои ръце. ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР