Дъждовното време има свойството да предизвиква носталгични и романтични чувства

...
Дъждовното време има свойството да предизвиква носталгични и романтични чувства
Коментари Харесай

Пет идеални книги за дъждовно време

Дъждовното време има свойството да провокира носталгични и сантиментални усеща у нас. Бавните следобеди вкъщи се допълват идеално от чаша топло кафе или чай, само че стават съвършени, когато прибавим лека книга, която да пасва идеално на настроението ни.

Кои са петте най-подходящи книги за тези моменти? Ето нашите оферти:

1. „ Гениалната другарка “, Елена Феранте

„ Гениалната другарка “ е книга, която ще ни върне в детството и ще ни подсети какъв брой специфични са другарствата, които построяваме тогава - дълбоки и вечно оставящи диря. „ Гениалната другарка “ е разказ за израстването на две девойки , а и нацяло едно потомство в покрайнините на Неапол през 50-те и 60-те години. Разказът се води от името на Елена, гениалната другарка е Лила. Двете черпят мощ една от друга , оказват помощ си, само че и си нанасят душевни рани, ограбват се взаимно в прочувствено и интелектуално отношение. Авторката визира редица значими тематики като психическото ни положение и взаимоотношенията с околните ни хора.

2. „ Разкази и повести “, Антон Чехов

Антон Павлович Чехов е прочут със своите извънредно точни къси разкази, които преглеждат разнообразни тематики. Неговата разчупена позиция го подрежда измежду обичаните съветски създатели на доста читатели към този момент повече от век. Сборникът съдържа както някои от белетристичните шедьоври на Чехов като „ Човекът в калъф “, „ Дамата с кученцето “, „ Лекокрилата “, по този начин и по-малко известни негови разкази като „ Верочка “, „ Княгинята “, „ Агафия “, „ Съпругата “, „ Студент “. Особено място е отредено на поетичната повест „ Степ “ и на повестта за еволюцията на човешките усеща „ Три години “. Произведенията на Чехов несъмнено могат да изпълнят уместно свободното ви време.

3. „ Ана Каренина “, Лев Толстой

Една от най-известните любовни истории в литературата няма по какъв начин да бъде пропусната. „ Ана Каренина “ споделя за историята на Ана и Вронски, която не се вписва в моралните и публични правила. Любов, която може да съобщи смисъл, само че и да отнеме живота на влюбените. Книгата преглежда всички стадии, през които минават фамилиите – основаване, напредък, разпад и последици. Отново едно доста психическо четиво, което обаче ни прави съпричастни на историите на героите. Това се реализира идеално с помощта на уменията на Толстой.

4. „ След мръкване “, Харуки Мураками

Харуки Мураками се трансформира в един от най-разпознаваемите японски създатели. Благодарение на своите книги „ Кафка на плажа “, „ Спутник, моя обич “ и „ Хроника на птицата с пружина “ той натрупа сериозна читателска маса по целия свят. Една от по-кратките му книги – „ След мръкване “ потапя читателя в историята на двама млади, на които се случват безчет забавни събития в границите на една вечер. Мураками е ексцентричен създател , а творчеството му се слага в графата вълшебен натурализъм, което го трансформира несъмнено в добър избор за дъждовно време.

5. „ Закуска в Тифани “, Труман Капоти
.
Друга класика, която разпростира страхотна любовна история откриваме в лицето на „ Закуска в Тифани “ . Екранизацията на романа на Труман Капоти, в която взема присъединяване Одри Хепбърн , е един от най-гледаните филми на актрисата. Книгата обаче не отстъпва по нищо и носи своя достоверен нюйоркски дух, който извира от всяка една страница. Романът е толкоз прочут, че трансформира името бижутерния магазин „ Тифани “ в същинска легенда. Изберете да се запознаете с историята на Холи Голайтли и няма да сбъркате.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР