Дъждовното и хладно за сезона време ще продължи и тази

...
Дъждовното и хладно за сезона време ще продължи и тази
Коментари Харесай

И през новата седмица ни чака много дъжд

Дъждовното и хладно за сезона време ще продължи и тази седмица.

Днес над западната половина от страната ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там, основно в планинските региони ще превали и прегърми. Над Източна България ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София към 24°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за юни и ще остане без основна смяна.

Утре и вдругиден, под въздействие на средиземноморски циклон, ще се сътвори конюнктура свалежи и гръмотевични стихии. Има нараснала възможност преваляванията да са интензивни и обилни по количество.

В планините ще се развива купесто-дъдовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 8°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 22-24°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР